HappyFlu – Експеримент, изследващ силата на мрежата за разпространяване на информация

Това е една на пръв поглед безобидна игра – поредната блогърска зарибявка от типа „Предай нататък“, биха казали някои. Слагаш една картинка на блога си и агитираш още хора да се включат в играта. Разликата е, че тази игра е част от едно изследване върху способността на блоговете да разпространяват информация и мобе да даде ценна информация за това кой, в каква посока и с каква скорост може да разпространява информация в интернет.

Авторът на идеята даже твърди, че напоследък блоговете имат по-голяма сила на внушение, отколкото традиционните медии. Освен това, главната цел на изследването е насочена към борба с разпространението на педофилски материали в интернет, а това е една прекрасна кауза, на която можем да се отдадем. Ние сме големи любители на благородните каузи, нали?

Исках да пусна играта в този блог, но за съжаление, wordpress.com не позволяват изпълнение на скриптове в техните блогове и това ме принуди да публикувам своя пост в блога си Спри и помисли!, където няма такива ограничения.

В тази игра не се посочват специални хора, които да я продължат. Апелът е към всички, които имат блогове или сайтове. Включете се! Ще бъде интересно да видим резултатите, а и за разлика от хомосексуалистите, които се радват на завидна почит в българската блогосфера, едва ли някой ще се втурне да защитава правата на педофилите. Всички сме срещу тях, нали?

Вижте моя пост в блога Спри и помисли!, прочетете инструкциите и си вземете скрипта оттам, за да продължите играта.

Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS хранилка или по имейл.

Публикувано на Блогове и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to HappyFlu – Експеримент, изследващ силата на мрежата за разпространяване на информация

  1. Диана каза:

    Майк, на мен трябва да ми обясниш като за напълно начинаещи какво точно трябва да направя, за да се включа в играта. Четох поста ти и в другия блог и пак не разбрах. Казваш, че в wordpress не става, така ли?

  2. Диана каза:

    Да, пробвах – не става. Картинката не се визуализира в поста.

  3. Майк Рам каза:

    За съжаление, в wordpress.com не става или поне аз така си мисля.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s