Смисълът да живееш другаде

muslim womanLonganlon отново ни предлага провокативен и спорен пост, посветен на резултатите от изборите за европейски парламент и темата за „мултикултурното общество“, озаглавен Европа май почва да се събужда.

Това, което ми хареса най-много е един негов коментар, в който се казва:

Смисълът да отидеш да живееш другаде е…  да живееш не там, дето си живял до сега и е леко глупаво от твоя страна да се опитваш да превърнеш новото място в същата кочина, от която си избягал. А още по-тъпо е тия дето живеят там, да ти го позволят.

Да превърнеш новото място в същата кочина, от която си избягал… Това май доста хора се опитват да направят, а?

Поне дава храна за размисъл…


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Думи и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Смисълът да живееш другаде

  1. Longanlon каза:

    Ами много хора просто не осъзнават, че причините за лошото положение от което бягат са самите те и тяхното поведение.

  2. smiling каза:

    Идвайки си от Европата тези дни пътувах в самолет, пълен с хора, които се връщат за отпуската си тук, а живеят я в Щатите, я в Германско, всички бяха някак странни, вече като чужденци, с един акцент говореха български, с едно такова че са по-големи, като са се изнесли … странно, но си остават българи.

  3. ИРИНА каза:

    Я может быть не все поняла из Вашего поста, но общий смысл ясен. В России говорят: „Хорошо там, где нас нет“, а еще говорят:“Где родился – там и пригодился“.
    У меня много друзей разъехалось по всему миру. Но, я не смогу жить без родного Питера…

  4. Огнян каза:

    и друго наблюдение: който си е бил мърморан тук, си остава мърморан и там. Както е казал народа: „На хубавото лесно се свиква“. Просто си сменят комплекта неща за които да смърдят и псуват.
    Абсолютна дивотия…

Споделете вашето мнение!