Лични и болнични

Ако следите този блог редовно, вероятно сте забелязали, че съм се умълчал напоследък. Случи се така, че последната седмица беше богата на събития – и приятни, и неприятни – толкова много, че отнеха всичкото ми време и дори редовната рубрика „Седмичен блог дайджест“ беше изоставена временно (което си е много опасно, както всички знаем за временните неща).

Първо, имах два семинара, планирани от доста време, в които трябваше да се изявявам като лектор. Единият беше в сряда, на 24.11 и беше представяне на семинарите по управление на проекти, които съм подготвил и провеждам от името на моята фирма RammSoft. Лекцията беше озаглавена Пътят на проекта – към успех или провал и представяше моята визия за това кои са основните елементи на успешния проект и основните слабости, които които хората допускат при тяхното управление. Лекцията беше безплатна и първоначално участие в нея бяха заявили доста хора, но в крайна сметка дойдоха едва половината от тях. За пореден път се оказа, че е много по-лесно да дадеш едно обещание, отколкото да го изпълниш. Благодаря на участниците и се надявам, че за тях презентацията ми е била наистина полезна.

Вторият семинар, който се проведе в петък, на 26.11, беше посветен на фрийланс работата или работата като свободен специалист. Един от организаторите на семинара бе Ложата на фрийлансърите – една организация, която се опитва да обедини усилията на самотните играчи, за да постигнат по-високо качество на работата си и да повишат своята ефективност. Изключително съм доволен, че в залата имаше толкова много хора, занимаващи се с фрийланс и че лекциите бяха интересни и полезни за всички. Мисля, че това беше едно от най-качествените събития, на които съм присъствал тази година и го казвам съвсем обективно, независимо, че аз бях един от лекторите.

За тези, които се интересуват повече от темата – това са слайдовете от моята презентация, озаглавена 8 въпроса, които трябва да си зададем, преди да започнем работа като фрийлансър. Ето и снимки от събитието, публикувани в албума във Фейсбук.

Неприятната история е, че през всичкото това време трябваше да ходим с жена ми Мая по медицински изследвания, тъй като и откриха някакъв възел на щитовидната жлеза, който трябваше спешно да се оперира. Операцията се проведе във вторник, точно преди семинара и бях направо в безтегловност от шашкане и притеснение. Както казва старото клише: животът ми вървеше покрай мен като на кино лента, но аз бях толкова зает, че дори нямах време да го погледна.

Операцията мина добре, но след няколко дни се оказа, че се е получила инфекция, която бързо се разпространяваше и беше особено болезнена за Мая. Въртях се около нея като объркано пале – толкова много исках да й помогна, а не знаех как. Започнахме да ходим на специални процедури за прочистване на инфекцията, тя започна да взема антибиотици, но все още болките са много силни и инфекцията не е излекувана. Има известно подобрение, което ме кара да се надявам, че ще оздравее напълно, но процесът е бавен и изключително болезнен за нея, което ме измъчва и мен.

За капак и мен ме хвана някакъв грип, с който се боря на крак и не му се давам, но в главата ми е толкова мътно, че трудно успявам да задържа някоя мисъл, камо ли да творя нещо сериозно. Ще се помъча да споделя някои интересни публикации в един кратък блог дайджест, но не обещавам. В момента мислите ми са насочени главно към излекуването на жена ми, което е най-важният ми приоритет. Дай боже, до няколко дни да сме всички здрави и отново ще почна да пиша. Имам много неща, които искам да споделя с вас, но тревожните мисли в главата ми не ми дават покой и не мога да се фокусирам върху друго.

Както казват бабите: пожелавам ви да бъдете здрави. Всичко останало се купува с пари.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Събития и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

15 Responses to Лични и болнични

 1. Събина каза:

  Поздрави на Мая и да се оправяте и двамата!

 2. Георги Тунев каза:

  Дръж се, Майк! Сигурен съм, че и двамата ще се възстановите максимално бързо 🙂

 3. radislav каза:

  Стискам палци и да се оправяте бързо!

 4. Nikolay каза:

  Бързо оздравяване и на двамата!

 5. Майк Рам каза:

  Благодаря за пожеланията! Аз съм лесен – още утре се надявам да съм кукуряк, но Мая се възстановява много бавно.

 6. Рени каза:

  Здрасти, Майки, ти си посред важни лични изпитания. Ще ги преодолееш. Поздрави жена си от нас, лошото е минало! Казвай от какво се нуждаете, за да помогнем.

 7. Ти си позитивен човек, Майк, това е много важно в борбната срещу негатизмите, които ни сполитат понякога! Ще видиш, че съвсем скоро всичко ще е ОК и Новата година ще дойде и с нов късмет!:-)

 8. Павлина каза:

  Стискам палци за тебе и още повече за съпругата ти. Важното е, че тенденцията е положителна! 🙂

 9. Pingback: Отзиви от Фрийланс семинара 2010 | Блог на SuperHosting.BG

 10. Mariana Evlogieva каза:

  Мая е силен човек и съм сигурна, че ще се справи скоро инфекцията! Бъдете здрави и двамата!

 11. И аз пожелавам скорошно оздравяване на съпругата ти!

 12. Майк Рам каза:

  Засега имаме нужда само от време и спокойствие. Радвам се, че имаме и приятели като вас! Благодаря!

 13. Поли Козарова каза:

  Оздравявайте и не губете надежда! С обич и божия подкрепа всичко се преодолява в живота!

 14. asktisho каза:

  Много се забавлявах с презентацията ти за фриленсърите и мога само да съжалявам, че не съм бил там, за да я видя на живо. Делят ни доста километри. Хайде, оправяйте се бързо вкъщи и не се тревожи излишно – всичко ще си дойде на мястото. Много поздрави на семейството!

 15. Божо каза:

  Ужасно е, да е болен близък човек и да не можеш с нищо да му помогнеш.
  Бързо оздравяване и на двамата!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s