Богат наследник

Вече съм богат наследник

Аз съм човек с голям род. Имам толкова много роднини, че 90% от тях изобщо не ги познавам. Най-интересното е, че родът ми се състои все от аристократи, индустриалци и банкери. Вярно е, че повечето са постигнали своите успехи в непознати и далечни африкански страни, но това не ме прави по-малко горд с тях. Например, един от тях бил нигерийски принц, друг пък бил лидер на революционното движение в Того, трети бил индийски махараджа, а други двама са били (какво съвпадение!) директори на централните банки съответно на Тайланд и на Мианмар!

Тъжното е, че напоследък всичките ми пра-вуйчовци започна да ги покосява масово някаква страшна епидемия – всеки ден получавам съобщения за смъртта на някой от тях, а днес беше просто непоносимо – цели трима горди представители на рода ни бяха умрели. В семейството ни настана голяма мъка…

Хубавото е, че дори в такива тъжни моменти има лъч на щастие. Оказва се, че всеки от починалите ми роднини е успял да натрупа огромни богатства, но за съжаление не е успял да създаде поколение и поради странно стечение на обстоятелствата точно аз се явявам техен пряк наследник! Какъв късмет – тъкмо се чудех с какво да платя поредната вноска на ипотечния кредит и изведнъж – хоп! – станах наследник на няколко десетки милиона долара!

златна ризаЩе попитате защо пиша всичко това. Да се похваля? Е, може би. Но само донякъде. Проблемът е, има една дребна подробност – за да си получа наследствата трябва да преведа едни 30 000 долара на адвоката, който се занимава с делата на починалите ми чичовци. И понеже ги нямам, искам да попитам някой дали би ми дал известна сума назаем? Ще ги върна с лихва, обещавам! Само да си взема милионите.

Ако ми нямате доверие – ще ви покажа и писмата от адвокатите. Вижте и снимката на чичо ми от Индия със златната риза и ланците – всичко това вече ще бъде мое! И ще го споделя с приятели, разбира се!

Ох, много се вълнувам! Никога в живота си не съм виждал толкова много пари. Още не съм измислил за какво да ги похарча…


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Общество и нрави, Смешки и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s