Добре забравеното: януари 2008

Позарових се в стари постове и установих, че преди време съм написал неща, които дори на самия мен са ми интересни 🙂 Затова реших да върна към живот една позабравена рубрика – „Добре забравеното“ – и да ви припомня някои от по-интересните публикации в този блог, случили се преди един месец и няколко години.

Днес ще се върнем на януари 2008, а малко по-късно ще ви припомня и по-пресни неща от януари 2009.

 • Обичам да се забавлявам с думите и като гледам старите си писания чак се възхищавам на собствената си прозорливост. В статията Думи: Мъжество, Mankind, която успя да поразбуни феминистките духове, дори съм предвидил тенденцията към премахване на думата „жена“ и заместването и с „female-american“, но не съм могъл да предположа по-радикалния израз „вагиноамериканец„, който придоби популярност напоследък 🙂
 • Статията Най-добрата лютеница на света стана една от най-популярните в моя блог и допринесе за позиционирането му на първо място в Гугъл по търсенето на думата „лютеница„. В интерес на истината, вече ми се струва, че качеството на лютеницата съвсем не е като онова, което беше преди време. Всички марки и модели (включително и описаната в тази статия) вече са пълни с консерванти, с нишесте, с чесън, лук, сол, пипер и какво ли още не, само и само да се загуби напълно естествения вкус на зеленчука. Жалко.
 • Едно от най-любимите ми открития беше мини-сагата – кратка литературна форма, състояща се от точно 50 думи. Оказа се, че е голямо предизвикателство, но и доста забавно човек да напише нещо в този стил. В горния пост бях публикувал няколко превода, но в него се включиха и доста коментатори, които споделиха своите опити да напишат мини-сага, което от своя страна ме провокира да се пробвам сам да съчиня нещо в продължението Мини-сагата е голяма работа. Не беше особено умно, но като първи опит, мисля, че беше сносно 🙂
 • Какъв искам да стана? е едно откровение за мечтите и целите, които си бях поставил за 2008 година. Сега, като гледам назад, виждам, че съм тръгнал по правилния път и съм направил няколко успешни стъпки във вярната посока. Целите все още не са постигнати, но усещането че имам ясна цел и съм успял да запазя постоянство в убежденията си, ме изпълва с увереност в успеха.
 • Освен всичко изброено дотук, в януарските постове от 2008 година можете да видите едно мъдро прозрение на Сет Годин за фундаментализма, втората част на колекцията от мъдри мисли Нещата, които научих, и една от най-ранните петъчни притчи Защо Господ е оставил човека за шестия ден.

Пожелавам ви приятно четене!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Добре забравеното и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Добре забравеното: януари 2008

 1. longanlon каза:

  хохо, чак пък да е придобил популярност термина… 😛

 2. Майк Рам каза:

  Всичко, което мине праз твоя блог, придобива нечувана популярност 🙂

 3. longanlon каза:

  хаха ако беше истина…

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s