Блогове за книги

Напоследък все повече хора споделят своите литературни творения или полезна критика в  блоговете си, а аз не само започнах по-активно да чета такива блогове, но и да се запознавам на живо с някои от авторите им, които се оказаха много готини хора. Съвсем естествено е да създам и тази страница с връзки към онези, които чета и харесвам най-много.

Аз чета е може би най-популярния блог за литература в българския интернет. Не само защото авторите му са много и постоянно има нови рецензии на книги, а и защото умеят да споделят онова ценно, което са открили в книгите и което би ни харесало и на нас. Александър Кръстев, Василена Вълчанова и Светла Стоянова са само малка част от страхотния екип, който стои зад този блог.

***

Литературата Днес е друг блог за информация и рецензии за книги, поддържан от Преслав Ганев. Често организира конкурси и дарения на книги в стремежа си да популяризира четенето сред народа. Силно го препоръчвам!

***

Книголандия е създаден от Христо Блажев и е не само блог, в който той, Nezzo и други автори (между които и аз) споделят мнението си за прочетените от тях книги, а е и мястото, откъдето човек може и да се сдобие с някои от тях (временно), за да ги прочете. Христо води апостолска дейност, давайки част от книгите си на заем като библиотека на желаещите да се докоснат до някои ценни и редки творби.

***

Писалка.нет. Това е писателския блог на моя приятел Радислав Кондаков, в който той публикува своите разкази, притчи и хумористични истории. Мъдро, интересно и забавно четиво. Няма как да не го препоръчам 🙂 От блога можете да се сдобиете и с неговата книга „Легенди за земята и небето„.

***

Луд на шарено се радва. Един изключително забавен и увлекателен блог, списван от Манол Глишев. Той е вдъхновен почитател на средновековната литература, Толкин и приказните светове, а също така е и невероятно талантлив разказвач на забавни псевдо-исторически разкази, четенето на които ми доставя огромно удоволствие 🙂

***

Ради Радевблог за научна фантастика, фентъзи и хорър. Ради е автор на оригинални разкази, които публикува на страниците на своя блог. Препоръчвам го!

***

Обратно към страницата с приятелите и партньорите

5 Responses to Блогове за книги

 1. cveta каза:

  Щасливец!За това,че познаваш тези хора.Разгледах ги набързо,сега ще ми трябва отпуска,за да прочета всичко,което ми харесва.Чудесни са!

 2. Майк Рам каза:

  Щастието е най-голямо, когато е споделено! 🙂

 3. калина каза:

  Чуууудничко….има да се четееее.:):):)Благодаря ти!

 4. Nezzo каза:

  Мисля, че това списъче има нужда от обновяване 😉

 5. Майк Рам каза:

  Да, има промени в хората, но блоговете са си тези 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s