Блогове за музика и филми

Блогърството доказа, че качествените хора могат да правят по-добри рецензии на филми, книги и музикални албуми от платените журналисти, защото го правят от сърце и с огромна страст. Тук представям блогове, които пишат по любимите ми теми – рок музика и филми.

Музика

bgmuzika.net. Това не е точно блог, но е първият видео портал, посветен изцяло на българска музика. Тук можете да намерите уникални кадри от български видео клипове от всякакви стилове. Невероятна колекция!

The Metal News. Откакто открих този блог, вече не търся музикалните новини другаде. Много информация, любопитни факти, интервюта с музиканти и ревюта на концерти. Авторът Svuio е истински отдаден фен. Поклон!

Тежка музика. Този блог се списва от Krokslin и е посветен повече на музикалните събития у нас. Статиите са богати на информация и на стойностни авторски коментари. Който разбира, тук се спира! 🙂

Assenoff. Марио Асенов пише за най-разнообразни неща, но аз най-много харесвам статиите му за старата и малко позабравена музика. Написани с голяма любов и малко носталгия, в тях веднага ще откриете истинския метъл фен.

Блогът на AngySavage Garden. Много емоционални репортажи от концертите, които е посетила (а те никак не са малко), информация за предстоящи музикални събития, красива поезия и проза, и въобще – един много стилен личен блог. Единствен „недостатък“ понякога са прекалено дългите постове. Трябва да имате повечко време, за да ги прочетете.

Андрей РусевThe Digital Rebel. Личен блог с много ревюта на концерти и други музикални пристрастия.

Петър Хаджиев. В неговия блог можете да намерите чудесни клипове и някои музикални новини.

Хипар. Много музика (от „доброто старо време“) и доста политика (няма начин – хем блогър, хем хипар).

Hazelnuts. Много интересна дама с предпочитания към доста твърда музика. Блогът й не е посветен само на музиката, но това е най-популярната й тема, а коментарите й са уникални. Има и доста клипове в постовете си, така че удоволствието е гарантирано.

Кино

Framespotting – безспорен лидер, според мен сред кинаджийските блогове. Една от причините, може би, е в това, че авторите му са трима и това им позволява да предлагат порече материали на своите читатели. Рецензиите им са винаги оригинални и много лични, което най-много ми харесва. И независимо от това, че понякога мненията ни се разминават, не пропускам нито един техен пост. Must have in your reader, както се казва на холивудски език 🙂

Movies.bg – сайтът за кино на Антон Терзиев. Интересни ревюта на филми и интервюта с български кино-дейци.

Мешана скара (т. е. всякакви други култутрегери)

Uzumaki-BlaThe spiral’s Buzz. Както самият той се представя – блог за спирали, целулоза, зомбита, мръсници и всякакви ококорени монстъри.


Обратно към страницата с приятелите и партньорите

4 Responses to Блогове за музика и филми

 1. Svuio каза:

  Благодаря ти Майк за добрите думи. Редовни посетители като теб ме карат да се замислям за развитие. Накъде? Остава тайна засега :).

 2. UZUMAKI каза:

  Мен ме няма, отивам да си поплача.

 3. Майк Рам каза:

  Не плачи, ще те добавя, макар че темите ти за филми са относително малко. Пък вземи и ти тури един линк 🙂

 4. UZUMAKI каза:

  Шегувах се. 🙂 Но линк-обмяна можем да направим, дам.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s