Една добра и една лоша новина за българските рок фенове

(Снимка: Мetal Katehizis)

Добрата новина е, че (с)нежната кралица на метъла Tarja Turunen отново ще дойде на концерт у нас на 12.10.2009 като хедлайнер на фестивала „Arena Muzika 2009“. Явно е останала силно впечатлена от горещото посрещане, което й направихме при миналогодишното й посещение и е решила да повтори за всеобща наша радост.

Лошата новина е, че по всяка вероятност, берковският рок-фестивал „Беркрок“, превърнал се в традиционна сцена за младите български рок-музиканти и за някои стари рок-величия от световен мащаб, тази година няма да се състои. По неясни причини, общинският съвет в Берковица е решил да не отпусне средства за провеждането на фестивала и да наложи допълнителни ограничения върху провеждането му.

След серия от спекулации, че основен гост ще бъде Ian Gillan от Deep Purple, през официалната обява, че хедлайнъри ще бъдат John Lawton и Б.Т.Р., се стигна и то това неприятно положение. Не знам дали ще се намерят други спонсори, които да финансират проекта или берковската община ще склони отново да застане зад него, но ще бъде много тъжно една такава хубава традиция да бъде прекратена.

За жалост, организаторите все още не умеят да използват силата на интернет за подкрепа на начинанието си. Така, както в минали години събитието е преминавало почти в пълно информационно затъмнение, така и сега може да незабелязано да потъне в забвение.

Аз имах възможността да отида само веднъж на Беркрок – миналата година на концерта на Graham Bonnet и Alcatrazz, но преживяването си заслужаваше! Берковският фестивал е един истински български Удсток и ще бъде наистина жалко да угасне.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Музика и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Една добра и една лоша новина за българските рок фенове

 1. tony каза:

  За Беркрок не е отпуснало пари и министерството на културата, въпреки че сред подкрепяните събития – http://www.mono.bg/article-3321.html
  Според мен при бедната тазгодишна програма и бездлуго нямаше да има много посетители.

 2. Майк Рам каза:

  Те нещата са навързани – програмата е бедна, защото няма пари 😦

 3. Божо каза:

  Жалко, че няма спонсори и че местните „бизнесмени“ в Берковица и района не виждат ползите от една такава традиция.

  А да се разчита на мин.култ. си е загинала кауза.

  (Той Цонко Цонев ако разчиташе на тях, нямаше и да сме сънували Калиакра рок фест)

 4. Selene каза:

  Таря! Таря! *радостни възгласи*

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s