Guilty As Sin – концертът на Brazen Abbot в София (18.09.2010)

Brazen Abbot

Грехота!

Може би така може да се преведе заглавието на песента на Brazen Abbot, което използвах и за заглавие на на този пост. И наистина е грехота и срамота, че толкова малко столичани уважиха един от най-качествените и най-успешни български музикални проекти.

За музиканти от такава висока класа, присъствието на толкова малко зрители беше направо обидно. Още е самото начало Джо Лин Търнър полу-шеговито каза:

Заповядайте в моята гостна. Толкова сте малко, че спокойно ще се поберем там всички.

Представям си как са се чувствали в полупразната зала „Хр. Ботев“…

За щастие, понеже са професионални артисти и са длъжни да свирят дори и пред малка публика, и понеже обичат музиката, която правят, музикантите бързо влязоха в настроение, което лесно зарази и публиката. Групата изпълни някои от най-добрите си парчета, които бяха добре познати на публиката, а песните на Rainbow и Deep Purple, които бяха добре омесени сред тях, спомогнаха за развихрянето на истински музикален купон.

Joe Lynn Turner

Turner

Певецът Joe Lynn Turner винаги е оставал в сянката на големите имена, които е наследявал – както в Rainbow, така и в Deep Purple. Въпреки добрите си гласови данни и артистично поведение на сцената, българските фенове рядко са го поставяли на едно ниво в имена като Dio, Gillan или Coverdale. И напълно незаслужено!

В събота вечер Търнър показа, че въпреки своите 59 години все още е във върхова форма и е невероятен шоумен. Пеенето му беше много по-добро, отколкото миналата година с Over The Rainbow в Каварна и купонът беше много по-горещ. А когато цялата зала запя с него „Can’t Let You Go“, всички усетихме, че се е получила необикновена химия.

Нашите момчета

Николо Коцев безспорно е много повлиян от музиката на Ritchie Blackmore, но определено е успял да създаде свой собствен стил и да внесе съвременно звучене в музиката на Brazen Abbot, а включванията му с цигулката показаха, че комбинацията с класическата музика може да внесе повече разнообразие и внушение в посланията на рока.

Цялата банда показа висок професионализъм и невероятна страст към музиката. Беше живо удоволствие да гледаш френетичния басист Wayne Banks, a Нелко Коларов показа, че достойно може се нареди в рокаджийската зала на славата редом с имена като Jon Lord, Don Airey и David Rosenthal.

Нелко Коларов

Щастлив съм, че присъствах на това чудесно шоу; горд съм, че български музиканти като Николо Коцев и Нелко Коларов са постигнали статут на музиканти от световна величина и ми беше много тъжно, че толкова малко хора уважиха техния труд и се насладиха на невероятния купон. Дано на следващите концерти да бъдем повече!

Всички снимки са от сайта Metal Katehizis. Можете да прочетете техния репортаж от концерта, както и да видите още много снимки от това шоу. Вижте и репортажа на Божо (с който, за съжаление, не можахме да се засечем в залата).


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Музика, Събития и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

12 Responses to Guilty As Sin – концертът на Brazen Abbot в София (18.09.2010)

 1. Нина каза:

  Така е, масата ходи на широко рекламирани „мероприятия“ като Мадона и AC/DC , обаче истината е, че се пълни стадион от 50 хил. души със случайни хора, които не са там щото обичат музиката или изпълнителя. Малко, но качествени хора сте били :)Това е важното!

 2. Божо каза:

  В Metal Katehizis са направили страхотен репортаж, ама като гледам нивото на коментиращите ми настръхва малкото коса, която ми е останала.

 3. Майк Рам каза:

  Да, някои хора са ниво „Само Левски!“ 🙂

 4. lancelot каза:

  Аз бях на концерта във Варна.
  Ужасяващо лош звук, малко хора. Въпреки ентусиазма, май не бяха правили достатъчно проби на звука си, но наистина не изтърпяхме целия концерт….да. На по-лош звук скоро не бях присъствал скоро.
  Иначе страшно уважавам най-успелият ни музикант на запад.

 5. Майк Рам каза:

  В София звукът беше добър. Самата зала не е подходяща за концерти заради многото стъкла и лошата акустика, но озвучаването беше добро.

 6. nicofree.bg каза:

  Истината е, че всяко такова меропроятие тряба да се маркетира активно, иначе няма да може да пробие през шумовия фон на толкова много продукти и „продукти“.
  Жалко е че такова събитие минава пред толкова малко хора. Но аз, който съм фен на такива групи, просто дочух за концерта по радио Zrock в някакво интервю на Буги …
  Сигурно повече няма да дойдат тукм, за съжаление.

 7. Майк Рам каза:

  За съжаление, организаторите на такива концерти все още не са се научили да използват активно интернет и социалните мрежи като средство за промотиране на такива концерти, но мисля, че самите ние трябва да бъдем по-активни по-креативни, за да можем да се наслаждаваме на любимите си групи.

 8. lancelot каза:

  Естествено – афишът на спирката и радиорекламата си остава „връхта“ като цена и облъчваемост, поне за тях..

 9. Преди малко се запознах с Николо Коцев. Проблемът не е в рекламата, а в цената на билета – 40 лъва.

 10. Майк Рам каза:

  Проблемът със сигурност е в рекламата. Колкото до цената – въпрос на приоритети. 35 лева беше цената преди концерта. Това е колкото вечеря за двама в пицария. Не е безбожно скъпо. Все пак, можеше да поканят и някоя подгряваща група и така да стане по-разнообразно шоуто, което можеше да привлече и повече зрители.

 11. nikoj4o каза:

  Проблемът със сигурност е цената на билета. Във Варна отвън в кафето пред Летния театър е имало толкова хора, колкото са били и вътре и всички са стояли до края на концерта, когато са ги пуснали вътре.
  В Пловдив по оградите на Античния е имало стотици фенове.

 12. Pingback: Guilty As Sin – концертът на Brazen Abbot в София (18.09.2010)

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s