Препоръчай на приятел

блог-щафета

Моят млад приятел Явор измисли поредната блогърска игра, която спечели моите адмирации. Тя се нарича Препоръчай на приятел и нейната идея е всеки блогър – участник в играта – да препоръча поне три публикации от други български блогъри на своите читатели, с цел да популяризираме качествените материали в нашата блогосфера.

С удоволствие приемам подадената щафета и ви предлагам следните блог-статии:

Да си баща на дъщеря. Това е първата публикация, която прочетох в блога на жените (с автор Мелиса), и която ме впечатли толкова много, че останах техен верен читател и почитател. Понеже самият аз съм баща на две дъщери, това е четиво, което дълбоко ме развълнува и го препоръчвам не само на мъжете-бащи като мен, но и на всички други, защото всеки от нас е участвал във връзката родител-дете и всеки се е опитвал да се откъсне от родителската опека, неразбирайки понякога голямата любов, която родителите ни даряват.

И понеже съм голям почитател на Сайта на една жена, ви представям още една публикация от там. Този път тя е на Натали и се казва Един шеф. В нея много добре са подбрани съвети какво трябва и какво не трябва да прави един шеф, за да бъде успешен ръководител. Тази тема ми е много близка – аз пиша за нея във всичките си блогове и вярвам, че ще е интересна и за вас, защото почти всеки от нас е имал някакви специални преживявания със своя началник.

Димитър Н. Митев е мой читател и коментатор още от най-ранните дни на моето блогване. Личеше си, че има какво да сподели със света, но му трябваше доста време да се престраши да създаде свой собствен блог и да почне да пише редовно в него. (Тук трябва да призная, че за стартирането на неговия блог имам малка заслуга и аз, помагайки му с решаването на някои технически проблеми.) Там открих на какво е способна човешката воля, благодарение на неговата изповед Личен съм си лекар. Трябва да ви призная, че искрено се възхищавам от това, което той е постигнал и постоянно търся в себе си онази сила, която да ми помогне да извърша същия подвиг и аз. Надявам се да я открия скоро, защото съм на същия хал, на който е бил той – 104 кила, диабет, високо кръвно и холестерол, а от десетте години живот, които ми даде един „любезен“ доктор, изминаха вече осем…

Накрая нещо съвсем актуално – статията на Велян Стайков България има нов враг, посветена на истерията около конкурса на Евровизия, победителя Краси Аврамов и нашата ужасна национална черта да правим от мухата слон и от някакво дребно и маловажно събитие национален проблем. Велян е много известен и авторитетен блогър и едва ли има нужда от представяне, но статии като тази са изключително нужни, за да можем да се видим отстрани и да се замислим дали нещата, които определяме като важни в нашия живот, са действително такива.

За да продължи играта, призовавам хората, които съм цитирал – Натали и Мелиса от Сайта на една жена, Димитър Н. Митев и Велян Стайков – да поемат щафетата и да споделят поне по три блогърски статии, които са ги впечатлили.

Приятно четене!

Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Връзки и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Препоръчай на приятел

  1. arrowsss каза:

    Радвам се, че се включваш 🙂

  2. Ей Майк много те бива и тебе по сюрпризирането! Много мило! Интересно усещане са подобни новини!
    Майк относно „Любезния ти „доктор““ онзи отпреди 8-те години -напълно нормално! Трябва много малко – например час най-много два с човек, вече минал по пътеката! За мен това беше Веско – на доста неща ме е понаучил!
    А иначе при малко време и ще предам щафетата 🙂 !

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s