Македонски зодиак

Alexander The Great

Блогът на Ана БакоОфисът – е едно от любимите ми нови открития. В него тя публикува популярен хумор, който се разпространява апокрифно по мейлове и месенджъри без ясен автор и произход. Това е благородно дело – хем събира на едно място ценните житейски мъдрости, които си споделяме хаотично, хем ни носи радост в тежките работни дни.

Поредният култов хит, който Ана публикува в блога си е този забавен македонски хороскоп. Ето няколко цитата от него:

Овен – не знам оти са го именували така, ама не мое да биде пръвата зодия, дека е на Александър Македонски, да се именува Овен. Според мене тая зодия требе да се кажува Бик, та да биде достойна за името на най-великиот македонец.

***

Телец – Глей само како се чуе – ТЕЛЕЦ! Па тако я – ТЕЛЕЦ! Не е некакво си мижаво пръле или па пръч, а ТЕЛЕЦ. Я най си я аресувам те тая зодия, оти у нея се е пръкнал на белиот свет самиот Гай Юлий Цезар – македонец до мозакот на вехтите си кости. Тая зодия е имперска – сите са ти у нозете и тапчеш, тапчеш… Ех, земьо македонскаааааа…

***

Близнаци – Е те това си е най – македонската зодия у целиот зодияк. Она си е кат назе – шизофренична. Се по двама се видиме и се броиме. Те са скоро ке станеме 600 милиона и горко им на китайците – иде и техниот ред. У тая зодия са се близнили бракята македонци Ромул и Рем. Нема ги них, нема ги и римляните!

***

Лъв (моята зодия) – А са ми оратете дека дзвездите не са македонски. Оти са кръщавани така? Оти се знае у цел свет дека ние сите сме лъвове, та за туй! Лъв е и македонскиот император Никифор Фока, дека татарскиот кан Крум му скина кратуната от две. Що е маке се е лъв!

***

Дева – Македонско девойче… Ибреееееее… Нема, Нема, Неке се родииии, по-юбаво… А, шо ке кажувате? Най-убавата зодия е те тая, оти само за девойчиня се орати. Я не сам видовал на овой бели свет по – арна седмица за пътуванье. Земете па идете на белиот брег и се качете на некой от ония корабите що са. Па изръшкайте цела Македония – на изток от Владивосток, та чак до Ванкувар на запад. Одете да видите земите дека македонскиот пътешественик Ристе Колумбовски ги е открил и присъединил към майка Македония.

Тук спирам, че ми идва малко в повече македонския патриотизъм. 🙂 Целият хороскоп можете да прочетете при Ана.

Весел уикенд!

Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Простотии, Смешки и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Македонски зодиак

  1. Гонзо каза:

    Кърти, чисти и извозва!

    „У Неделя гледайте да сте си дома, оти македонската икономика ке го закине, ако сите 8 не сме на работа…“

  2. Това е действително една много ценна находка. Защото навсякъде преобладават черногледството, песимизмът, негативизмът. Прословутите добродетели на „българския национален характер“.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s