Blog Meme: Кой съм аз извън работата

Марио ме е поканил в поредната блог-игра с елементи на автобиография, а аз, както знаете, най-много обичам да разказвам за себе си, така че приех с огромно удоволствие (и типично себе си – с огромно закъснение 🙂 ). Темата този път е „Кой съм аз извън работата?„. Хубава тема, но за мен се оказа много трудна по простата причина, че все още ми е трудно да дефинирам каква точно ми е работата.

Преди време отговорът беше прост – работя във фирма еди-коя-си като еди-какъв-си и всичко е ясно. Днес работя за себе си и се занимавам с толкова много неща, че ми е трудно да ги опиша. Освен това, офисът ми е у дома, работното ми време е цялото денонощие, така че на практика няма ясна граница между работата и почивката. А когато работата ти доставя удоволствие, на практика въобще не работиш. 🙂

Все пак, за да бъда коректен към играта, ще кажа, че официалната ми работа е консултант и лектор. Водя курсове по управление на проекти и корпоративен мениджмънт, давам консултации по кариерно развитие, разработвам разни уеб-проекти и се опитвам да пиша книги (които още не са издадени).

Това са нещата, за които ми плащат директно и мога да нарека „работа“. Извън това, се занимавам със социално общуване (предимно във Facebook и Twitter), списвам блогове и се срещам на живо с интересни хора.

Извън „работата“ много обичам да слушам музика. По принцип съм човек с широки интереси и слушам музика от всякакви стилове и жанрове, но рокът просто пулсира в кръвта ми, а любимият ми музикант е Ronnie James Dio (Господ здраве да му дава!), чиито песни така ме вдъхновяват, че даже успях да опиша живота си чрез тях. 🙂

Най-важното, обаче, оставям за накрая. Това, което ме ангажира духовно, емоционално, физически и дори финансово, е малкото общество на интелигентни и отворени хора, търсещи и любознателни, позитивни и креативни личности, което нарекох Клуб „Спри и помисли!“. Това е дейността, която отнема почти цялото ми внимание и време, в която влагам всичката си страст и любов и която ми се отблагодарява с невероятни идеи и приятелства с чудесни хора.

Благодаря на всички, които допринесоха за неговото осъществяване и се надявам, че и на тях той им е дал нещо полезно.

Това е. Останалото мъничко парченце от времето ми се опитвам да посветя на общуване с децата си, че вече отраснаха и съвсем скоро ще поемат по свой собствен път, така че това време ще става все по-малко и по-малко. Иска ми се да го прекараме пълноценно.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Лични и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Blog Meme: Кой съм аз извън работата

 1. stefan.rusev каза:

  Привет Майк,

  Дано това лято се случи и първата среща на клуба „Спри и помисли!“във Варна. Аз лично я чакам с голям интерес.

 2. Майк Рам каза:

  Стефане, не искам да се изхвърлям с празни обещания, но през март планирам да направим една среща. Дано да не се объркат плановете. Ще пиша допълнително.

 3. Поли Козарова каза:

  Прекрасно е, когато човек се идентифицира с работата си, а не с това, което е извън нея! Пожелавам ти да сбъднеш всичките си планове, включително и издаването на книга 🙂

 4. KrassiAristo каза:

  Добро утро Майк, празник за мен е твоето появяване в моята поща. Толкова си позитивен,мъдър , добър, градивен с една дума – здрав човек и мъж.Радвам ти се и имам огромна нужда от съвет и помощ не само от теб, но и от всички твои приятели – блогъри. Вие всички сте невероятния стойностен генетичн материял на България и българите.За отрасналите деца Господи! Знаеш ли какво казваше моята Мама – светла й памет? Малки деца – малки проблеми, големи деца – големи проблеми! Не съм го вярвала, въпреки че звучи мъдро някак! Толкова хубаво звучи – консултант и лектор и офиса е в къщи , а и писането на книги. Страхотно! Продължавай и се забавлявай!Господ здарве и сили да ти дава и подкрепя, както и добри приятели и да закриля децата и смейството ти. Хубава събота!

 5. Ние двамата май сме астрономични близнаци, защото и аз „работя“ горе- долу същото.

 6. Преди много години получих от Дядо си един съвет: „Както и да редя живота си“ да направя така, че „началник и часовник“ да са нещата, които най-малко да ме притесняват! Смятам, че ти приятелю го постигаш това. Аз много харесвам философията на „Спри и помисли“ и нямам търпение да присъствам но в този случай по-скоро ще те помоля „да не спираш и понякога много много да не му мислиш“ давай смело не си сам!

 7. Майк Рам каза:

  Благодаря за хубавите коментари и пожелания! Пожелавам на всеки да намери своя баланс между работа и удоволствие 🙂

 8. stefan.rusev каза:

  Майк, чакам с желание и интерес

 9. Боряна каза:

  Свежо и зареждащо написани думи, личи, че са искрени! Продължавай да си така градивен и насърчаващо звучащ – за децата си, за приятелите, за колегите, за събратята по перо, за България.
  Нека всяко твое дело да благоуспява!

 10. Майк Рам каза:

  Чудесни пожелания, Боряна! Много ти благодаря!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s