BlogDay 2007

Blog Day 2007Барабар Петко с мъжете, включвам се и аз в денят на блоговете – днешният BlogDay – 31 август. Оказва се, че има традиция да се празнува този ден по следния начин:

 1. Намирате 5 (пет) нови блога, които са ви направили впечатление, и ги публикувате в блога си. Естествено, може и да са по-малко от 5 или пък повече.
 2. Уведомявате авторите им, че сте направили това и че те са част от BlogDay 2007.
 3. Написвате кратко описание, защо ви харесват тези блогове.
 4. Добавяте връзки към Technorati (http://technorati.com/tag/BlogDay2007) и към сайта на инициативата ( http://www.blogday.org)

Е, аз като един от новите блогъри трудно мога да намеря някой по-нов от мене, така че тези, които представям, сигурно са по-опитни в блогването, но пък са нови за мен, пишат неща, които намирам за интересни и затова ги препоръчвам и на вас:

 1. Bruce Wayne от Бира, рап и кучки. Той всъщност има няколко блога, но този ме кефи най-много. Човекът определено има разностранни интереси, вълнува се от всичко в този живот и пише с доста емоция и сарказъм, особено когато се сблъсква с някоя простотия.
 2. Калин Василев от Versus – блог за различно мислене. Човекът си го е казал – има различно от конвенционалното мислене и с това предизвиква нашето. Определено си заслужава да чо чете човек, особено ако не е ограничен от предразсъдъци.
 3. Mindbolt от Идиотския блог. Човек със силно чувство за самоирония. Не се срамува да нарече блога си „идиотски“, макар че идиотско в него е само това, за което пише – простотията, която ни залива отвсякъде. Пиперлив език, черен хумор, кратки лични откровения – това е идиотския блог на Mindbolt.
 4. Даниел Панев от Дневника на племето. Личен блог на един високо ерудиран човек, притежаващ рядката способност да размишлява надълбоко върху нещата от живота и да стига до изводи, валидни за всички. Четенето му е огромно удоволствие, а приключенията му в Африка ги следя като сапунен сериал 🙂
 5. Асенов от неговия личен блог Assenoff. Този е наистина нов блог и мисля, че малко хора го знаят, така че най-пълно отговаря на условията на играта. за сметка на това, младежът е истински верен фен на праведната музика и пише за нея с огромна любов и страст. Няма начин да те пипне рокът, да ти влезе във вените и да не останеш пристрастен за цял живот. Long Live Rock ‘n’ Roll!
 6. Понеже съм хитрец и имам два блога на български език, съм публикувал и в професионалния си блог Спри и помисли! един пост, посветен на днешния BlogDay, където цитирам други 5 блога. Хвърлете му едно око – те също заслужават вашето внимание.

Смятам, че такива традиции са добри. Те създават много нови връзки и разширяват блог-обществото, а аз вярвам, че то тепърва има да се доказва като един от най-сериозните и най-качествени източници на информация в мрежата.

Публикувано на Блогове, Лични. Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to BlogDay 2007

 1. Pingback: Миглен » BlogDay 07

 2. nname каза:

  мерси пич, че си ме вкючил. моят пост с 50 нови блога е тук:

  http://traveller12.blogspot.com/

 3. Pingback: Assenoff » Архив » Blogday 2007

 4. kalinvv каза:

  Благодаря ти, за това, че си избрал блога ми всред петте. Радвам се че има широкоскроени хора, чиято реакция не е непременно да се дразнят, ако мнението им не съвпада с нечие. Успех!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s