Блогъри пишат за театър – моят прочит на „Вечеря за тъпаци“

Колегата-блогър Димитър Цонев (да не се бърка с онзи чичко с големите мустаци!) започна една интересна кампания, в която покани няколко популярни (според него) блогъри да отидат с придружител безплатно на една театрална постановка, срещу обещанието да напишем (защото и аз бях сред тях) своето лично впечатление от представлението.

Трябва да призная, че бях изключително поласкан от оказаната чест, въпреки че не съм писал ревюта за театрални постановки досега, но тази обещаваше да бъде хубава, затова приех. Възхитен съм от идеята да предложиш на някого безплатна стока и да поемеш риска от това той публично да изрази своето неудовлетворение от нея. Това е истински доблестно поведение, което заслужава адмирации. Още повече, че аз наистина написах съвсем откровена рецензия, която може би е малко повече критична, но в никакъв случай не е рекламна и напудрена.

Постановката, която гледахме с дъщеря ми, беше Вечеря за тъпаци и моята статия е вече е публикувана в блога на Димитър. Далеч съм от мисълта, че шепа публикации ще предизвикат вълна от посетители в театъра. Всъщност, мисля, че театрите днес се радват на завидна посещаемост, така че едва ли това е била неговата цел. Тя по-скоро е създаването на една общност на хората, които се вълнуват от култура и които имат някакви естетически критерии.

Чалгата е не само в музиката, която ни залива от терасите на блоковете и от такситата. Тя просмуква в целия ни организъм – тече във вените ни и прониква в мислите ни – и в резултат ни лишава от способността да различаваме красивото от пошлото.  Рубриката Блогъри пишат за театър на Димитър Цонев е един опит да се предпазим от това. Прочетете всичките публикувани статии, не само моята. Струва си!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Връзки и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Блогъри пишат за театър – моят прочит на „Вечеря за тъпаци“

  1. Станислав каза:

    „Вечеря за тъпаци“ е сред най-добрите постановки, които съм гледал.
    Препоръчвам „Боси в парка“, той също е уникален.

  2. Дупе да ни е яко в ерата на водолеището!Нека оставкаме следички и не само когато клякаме…

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s