Аз, легионерът – разкази за Френския чуждестранен легион

legion etrangere

Аз, легионерът“ – така се казва блогът на Георги Лозев, посветен на историята и настоящето на Френския чуждестранен легион. Обичам да чета блогове, посветени на определена тема, от която авторът определено се вълнува, а в случая с Георги, допълнителен бонус е фактът, че самият той е бил легионер в продължение на няколко години, което придава автентичност на неговите разкази и печели интереса на читателя.

В блога можете да откриете много разнообразна информация и истории, посветени на Легиона. Статии за създаването и функционирането му, неговия кодекс на честта, условия и пунктове за приемане, истории за славни битки и легендарни бойци, бойни химни и много други неща.

Дори за отявлен пацифист като мен бе интересно да чета публикуваните от Георги статии в блога, защото в тях се говори за смелост, другарство, чест и достойнство – все неща, които заемат висока стойност в моята ценностна система и които все по-рядко срещаме в живота.

Надявам се, че като истински войник, Георги ще има волята и упоритостта да продължи да пише в блога си и да ни поднася интересни и вдъхновяващи истории от живота на Чуждестранния легион. Знам, че в блогването изключително много му помага и сестра му Белла Чолакова – опитен блогър, когото аз лично много харесвам, – но мисля, че и малко подкрепа от читателите ще му помогне да разбере, че делото му е стойностно и има смисъл да го продължи.

Затова ви препоръчвам да посетите блога на Георги „Аз, легионерът“ и да подкрепим неговите първи стъпки в споделянето на интересни неща от живота си в една област, за която знаем относително малко.

Пожелавам му успех!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Аз, легионерът – разкази за Френския чуждестранен легион

  1. longanlon каза:

    абонирах се. да видим.

  2. Bella каза:

    Майк, страхотен си както винаги!!!!

  3. azlegionerat каза:

    Благодаря за този пост! Радвам се, че е направил впечатление дори на „отлявлен пацифист“, както се наричате. Аз самият също не съм типичният военен – попаднах в легиона, следвайки мечтата си за приключения и нови хоризонти. И не съжалявам, Легионът ми даде много. Но именно желанието ми за свобода и нови приключения ме отведе от него още по-далеч – в Никарагуа, където живея сега.

  4. boriana каза:

    до лозев пьрво поздравления за книгата останах приятно изненадана когато я четох защото там открихинтересни неща за моя познат димитър йорданов

Споделете вашето мнение!