Семинар на Сандро Форте в България – 7 март 2012

Сандро Форте

Фирмата Web and Events е решила да започне една серия от събития, посветени на уменията да продаваме, наречена King of Sales и първото издание от тази поредица ще бъде семинар-мастърклас по продажби, воден от Сандро Форте, който ще се проведе на 07.03.2012 г. в Интер Експо Център. Признавам, че преди да ме поканят на това събитие, не познавах лектора и нямах добра представа кой е той. Открих, че Сандро Форте а автор на една малка, но ценна книга, наречена „Посмей да бъдеш различен„. Книгата изглежда малко незабележително отвън с почти изцяло черния си дизайн на корицата, но вътре е изпълнена с полезни практически съвети за всички, които малко или повече се занимават с продажби, а това на практика сме всички ние.

Обичам бизнес книгите, в които има полезни практически съвети, при това не издекламирани в повелително наклонение „прави така, защото така ти казвам“, а богато илюстрирани с примери от личния опит на автора, което печели доверието на читателя и го мотивира да започне да ги прилага. „Посмей да бъдеш различен“ е точно такава книга и аз съм много доволен не само от това, че я открих и прочетох, но и че ще имам възможността лично да се видя с нейния автор на предстоящия семинар.

Сандро Форте е специализирал в областта на застраховките „Живот“ и това още повече ме заинтригува, тъй като и аз самият в момента работя като застрахователен консултант в една брокерска компания. Прочитайки книгата, открих, че голяма част от неговите примери и съвети са „приети на въоръжение“ в нашата компания, но от него разбрах защо и как да ги прилагам най-правилно при общуването с клиентите. Съветите на Сандро са много полезни не само конкретно за провеждането на бизнес срещи и успешното приключване на сделките, но и за по-ефективно управление на времето, за поставянето на приоритети и степенуване на целите и като цяло за воденето на един успешен, пълноценен и удовлетворяващ живот. От тук можете да прочетете една част от книгата, публикувана безплатно на сайта на издателството, за да се убедите сами в моите думи.

Авторът е първият човек, който категорично заявява, че е възможно човек да бъде успешен и богат без да похабява целия си живот в работа, а като успява разумно и практично да балансира бизнес задачите си с личните си удоволствия и винаги намирайки време за своето семейство и приятели.

Успехът е нещо лично, казва той, и означава различни неща за различните хора. Но най-важното, което аз научих от книгата за себе си, е следното:

Успехът не е сравнение между двама души, а сравнение на постиженията на един човек със собствения му потенциал.

И че за да го постигнем, трябва да излезем от зоната си на комфорт. С други думи – да си размърдаме задника. Да, на моменти не е много приятно, че трябва да се свърши някаква работа, но само така можем да стигнем до желаните цели, а тогава удовлетворението ни ще бъде истинско.

Семинарът, който ще се проведе на 07.03.2012 продължава идеите от книгата. В него ще се говори:

  • за мотивация и управление на времето,
  • за намиране на „добрите“ клиенти и как да им отправим неустоимо предложение,
  • как да се справяме с възраженията (моята най-голяма слабост),
  • как да продаваме повече, по-качествено и по-скъпо,
  • и как да печелим още препоръки за нови сделки.

Независимо дали се занимавате с директни продажби или работите в някаква фирма, всеки от нас е пряко или косвено ангажиран с продажбите или най-малкото е заинтересуван. Защото само продажбите на нашите стоки и услуги носят приходите, от които нашата фирма и ние лично се нуждаем, за да просперираме.

Убеден съм, че семинарът на Сандро Форте ще е много ценен за хората, занимаващи се с бизнес и горещо ви го препоръчвам. Регистрирайте се до 17.02 и ще можете да се възползвате и от отстъпка в цената. Аз ще бъда там, ще се радвам да се видим и с вас!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Събития и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s