Блог високо, Цар далеко

Дами и господа,

Щастлив съм да ви съобщя за раждането на още едно отроче в семейството на българските блогъри, а именно горепосочения блог – Блог високо, Цар далеко, списван от мой близък приятел и колега, достатъчно талантлив и щур, поради което винаги е бил забелязван и тачен в българското и световното интернет пространство.

Todor ZhivkovКолегата, известен като Милко Калайджиев, а представящ се с портрета на др. Тодор Живков, е видна легенда на форумното творчество. Трябваше му само лек натиск от приятели-доброжелатели и ето, че желаният резултат е налице – още един блог в родния интернет, още един култов автор в пантеона българските творци.

Роден и отрасъл в бедно работническо семейство, колегата Милко отрано възприема идеите на социализма, свободата на словото и свободния софтуер с отворен код. В ранните си младежки години е увлечен по модните тогава идеи за износ на революции и на безплатни софтуерни продукти, и става верен последовател на Че Гевара, Линус Торвалдс и местния герой Гъчо Жапунов, с когото поддържат дружески контакти и до днес.

В по-зрелите си години се отдава на „тъмната страна на Силата“ и започва работа в големи империалистически корпорации. Всъщност, това се оказва хитър ход на нелегалното работническо движение, което го е внедрило като подмолен агент с основна задача да саботира производството на комерсиален софтуер по метода на скатаването от работа, доведен от него до истинска изтънченост и съвършенство.

За съжаление, историята ни учи, че човек дори и добре да живее, рано или късно се жени. Този феномен не подминава и нашия лирически герой и той волю-неволю се отдава на обществения натиск да се бракува. За щастие, неговият борбен дух остава несломен и не му позволява да изпадне в униние и самосъжаление, а даже напротив, мотивира го отново да запаше пищовите и да развее байрака на борбата за народна свобода и човешка простотия. И резултатът не закъснява – пред вас стои най-новия блог на този виден народен будител и провокатор – Блог Високо.

Приятно четене!

Публикувано на Блогове, Лични, Простотии и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Блог високо, Цар далеко

  1. Радвам се, че не си споделил с аудиторията моето истинско име (Милко Балев). Сега разбирам, че работата ми под прикритие в голямата империалистическа корпорация не е компрометирана… 🙂

  2. longanlon каза:

    Да го беше светнал и да не ползва скапания блогспот…

  3. mikeramm каза:

    Той си е светнат, ама това не е проста работа. Даже аз още не мога да се преместя лесно оттам 😦

  4. Eneya каза:

    Честито 😉

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s