Не пипай дъщеря ми!

Young couple

Днес, вместо редовната доза мъдри мисли ви предлагам едно изключително готино четиво – 10 правила на бащата на момичето, отправени към нейното гадже. Бях попаднал на този текст преди много години и (естествено) го загубих. За щастие, отново го открих в блога Moment of Peace, откъдето го препечатвам с огромна благодарност!

Още навремето, когато децата ми бяха по-малки открих колко съм ревнив към тях, а сега, когато голямата ми дъщеря е на 16 и си има гадже, този текст повече от всякога е актуален за мен. надявам се и вие да го оцените.

Весел уикенд! 🙂

Правило номер едно: Ако паркираш на моето място и звъниш, по-добре бъди разносвач, защото освен подпис, нищо друго няма да получиш.

Правило номер две: Не докосвай дъщеря ми пред мен! Може да я гледаш, стига да не си спускаш погледа върху нищо под брадичката й. Ако не можеш да си държиш очите и ръцете далеч от тялото на дъщеря ми, ще ги изтръгна.

Правило номер три: Разбирам, че се смята за модерно, момчетата на твоята възраст да носят панталоните си паднали. Моля те, не го приемай като обида, но ти и приятелите ти са абсолютни идиоти. И все пак, бих искал да се изясним по този въпрос, за това ти предлагам един компромисен вариант: Може да идваш тук с бельо над дънките, 10 размера по-големи от нормалното, няма проблем. Както и да е, но ако панталона ти по някакъв начин се изхлузи докато си на среща с дъщеря ми, ще си взема пистолета за пирони и ще се уверя, че е закрепен високо на кръста ти.

Правило номер четири: Сигурен съм, че са ти казвали, в днешно време секса без предпазител, може да те убие. Нека те уверя, че аз съм предпазителя и аз, ще те убия, що се отнася до секс с дъщеря ми.

Правило номер пет: Обикновено за да се опознаем казват, че трябва да си говорим за спорт, политика или наболелите теми на деня. Недей! Не го прави. Единствения разговор, който искам да водя с теб е, относно това кога ще върнеш дъщеря ми невредима и единствената дума, която искам да чуя от теб е „рано”.

Правило номер шест: Не се съмнявам, че си популярен и имаш възможност да се срещаш с други момичета. На мен ми е все тая, ако й на дъщеря ми също. В противен случай, веднъж щом си излязъл с моето малко момиченце, ще продължиш да се срещаш само с нея, докато тя не приключи с теб. Ако я накараш да плаче, ще те накарам да плачеш и ти.

Правило номер седем: Кибичейки в хола ми, с надеждата дъщеря ми да се появи, и минава повече от час, не се вайкай и тюхкай. Тя си слага грим, процес който отнема повече време от пребоядисването на моста Голдън Гейт. Вместо да ми висиш така, по-добре направи нещо полезно, като да смениш маслото на колата ми.

Правило номер осем: Места неподходящи за среща с дъщеря ми. Места с легла, дивани и всичко по-меко от дървен стол. Места, на които няма родители, полицаи или монахини. Тъмни местенца. Места, където се танцува, държат се ръце и изобщо хората са щастливи. Места, на които средната температура е такава, че да предполага, дъщеря ми да носи къси поли, потничета, бюстиета, и всичко различно от гащеризон, пуловер и жилетка закопчана до горе. Филмите на романтична тематика и със горещи сцени трябва да се избягват, филми за електрически триони са добре. Мачовете също, а най-добри са старческите домове.

Правило номер девет: Не ме лъжи! Може да изглеждам със шкембе, оплешивяващ, на средна възраст тъпанар, но относно дъщеря ми, аз съм всичко знаещия, безмилостен Господ на твоята Вселена. Ако те попитам, къде и с кого отивате, имаш само една възможност – да ми кажеш истината, цялата истина и само истината. Имам пушка, лопата и пет акъра земя зад къщата. Не се занасяй с мен!

Правило номер десет: Страхувай се! Много се страхувай! Много малко ми трябва да сбъркам колата ти с хеликоптер идващ откъм оризището близо до Ханой. Когато ми прищрака, гласовете в главата ми започват да ми напомнят да си изчистя оръжията, докато те чакам да доведеш дъщеря ми у дома. Казваш паролата, изричаш на висок глас, че си върнал дъщеря ми невредима и рано и се връщаш в колата. Не е нужно да влизаш вкъщи. Мъжа до прозореца, с боядисаното лице, това съм аз.

Sniper

Ако харесвате моите статии, моя стил на писане или гледната ми точка, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS хранилка или по имейл.

Публикувано на Лични, Смешки и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

21 Responses to Не пипай дъщеря ми!

 1. Michel каза:

  Много се смях 😀

 2. longanlon каза:

  хехехе, човече, трябва да гледаш „Не сме ангели 2“ – точно като за тебе е!

  http://zamunda.net/details.php?id=54023

 3. Милена каза:

  Аз като го намерих отново, нямах търпение да го публикувам, тъй като имаме дъщеря на 1 месец, и баща й още от сега се е заканил само с ескорт да я пуска навън :)))))))).

 4. rordin каза:

  веднага ми изникна актуалният въпрос – какво се прави, ако гаджето е на 25, прясно излязъл примерно от Чуждестранният легион?

 5. GaN каза:

  Хахаха то шега, ама знае ли човек 😉 Има си хора дето верно ги правят тези неща 😛

 6. deni4ero каза:

  абе, аз съм майка, ама и на мене ми минават подобни мисли 😀 😀

 7. Niili каза:

  😀 😆 майк, препечатвам този текст и го принтирам в два екземпляра, специално за брат ми, който е горд баща на близначки по на 17 години и здравата го тресе параноята, че двете ще забременеят/ще се острижат нула номер и ще си направят пиърсинги на незнайни места/или ще се присъединят към хеви рок банда с особено нездравословни навици!!! благодаря ти!!! 😆 😆 😆

 8. Бу каза:

  Всичко горенаписано е вярно 🙂
  Мисля, че повечето родители с труд се сдържат да не отсвирят от воле всякакви кандидати… (полът всъщност не е толкова от значение – кой не е срещал неодобрителния поглед на бъдещата свекърва тип ‘откъде-те-довлече-котката)

  (само моят превод е по-добър, но това са детайли – не можах да се сдържа да не го напиша)

 9. Selene каза:

  Ахахахах, това е великоооо! 😆 И не е особено преувеличено май. 😛

 10. pierrot каза:

  Майк ти ме разби с това 🙂
  И аз като половинката на Милена съм татко на момиче, само, че от седмица, и сега го чета по доста по-различен начин….Хем да се смея, хем да се чудя…

 11. Жени каза:

  Голям смях 😀 Аз си мислех, че моят тати не е такъв, нооо… И до днес като говори за едно от бившите ми гаджета (разделихме се преди около 2 години) използва само обиди, а с момчето си се разбирахме и се разбираме прекрасно 😉 Ами бащи… добре, че си ги обичаме много (поне аз моя) 🙂

 12. ssk каза:

  Пази Боже от такива бащи!

  А ние 17 годишните момчета какво да правим?!?

  😀

 13. Бу каза:

  „А ние 17 годишните момчета какво да правим?!?“

  Табла, синко, табла 😀

 14. Неуловима каза:

  Има и нормални бащи!

  И въпреки всичко винаги съм се старала да не оставям приятелите си насаме с баща ми. Просто за всеки случай 🙂

 15. igri каза:

  хе хе, браво. Добре че нямам дъщеря…

 16. Павка каза:

  Всички бащи, които обичат дъщерите си и им пука за тях, могат да се закачат поне за 7 от горните правила. Истина е! Ние сме две сестри, а имам и две дъщери… Минала съм през това.

 17. Искър каза:

  Само да не прекаляваме като в Саудитска Арабия:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7358448.stm

 18. Маруся каза:

  Това е защото смятаме децата си за своя собственост. Вярно е, че са наше продължение, но все пак са отделни от нас, различни индивиди, не можем да взимамеме решенията вместо тях. Ако са застрашени е друг въпрос, разбира се, че ще ги защитим, но за нас, родителите, те са винаги в опасност, особено ако в живота им се появи друг (чужд) човек, който заплашва да ни лиши от нашата значимост в очите на децата ни.

 19. Vesper каза:

  Статията е прекрасна и, за съжаление, изключително вярна.
  И, между другото, искам да се оплача.
  Хора, давате на тати повод да си мисли, че малката му дъщеричка не ходи само на разходка с благоверния си. И почва да гледа лошо. А още по-лошото е, че не само гледа…
  Тъй като знам, че родителското ми тяло ОТНОВО ще прочете тази страница (наизустил я е и я разпространява из нет-пространството, че дори и по телефона…), отправям кратко обръщение:
  Мили татко, моля те, спри се! Колкото и пъти да ми цитираш дословно тези 10 златни правила, не’а полза ник’ва! Обичам те и знам, че ме обичаш, но стомничката вече е счупена, очаквай внук!

  От любящата те седемнадесетгодишна дъщеря,
  .

 20. Ценни са:
  Пратете ги на Бойко, да си разнообрази правилата и да не бие приятелите на дъщерята

 21. zabliznacite каза:

  Малко късно откривам този пост, но пък има още време докато и нашия татко почне да прилага правилата, ще му дам добре да ги научи! 🙂

  Така се посмях!!!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s