Аватар, никнейм, блог – още една блогърска игра

Идеята е тръгнала от Вилфорд, а до мен стигна чрез Жълтурчето. И понеже много обичам да разказвам за себе си, веднага се включвам. Целта на задачата е следната:

1. Да разкажете защо сте си направили блог и защо сте си избрали точно такива име на блог, никнейм и аватар. Аватарът по принцип се използва във форумите, но такива са условията – ще се опитам да ги спазвам.

2. Да изберете поне 3-ма блогъри и опишете как сте си ги представяли в началото, когато сте започнали да ги четете или да се засичате в коментарите с тях. Тази част е най-трудната, защото повечето сериозни блогъри, които чета, си имат снимка в блога, така че малко остава да си представям – то просто се вижда.

3. Последно. Посочвате 3-ма, които да се включат в играта.

Започвам:

1. а. Блогът

Този блог ми е третият. Първият го направих на английски, защото така видях от батковците. Вторият го направих на български, но реших да бъде посветен на сериозни теми като бизнес, предприемачество, народопсихология и пр. Останаха, обаче толкова много други неща, които също исках да споделя, но бяха, някак си, „неофициални“. Така се роди и този блог, който си мислех, че никой няма да иска да чете, защото е несериозен, а се оказа, че е най-успешният ми продукт. (Всичките ми блогове са общо 8!) Заглавието на блога го взех от една от любимите си песни на Ronnie James Dio – обичам неговите текстове – магически и поетични – и реших, че това заглавие е подходящо за личния ми блог.

1. б. Никнейм

Името ми Майк (Mike) е просто английски вариант на рожденото ми име. Фамилията Рам произлиза от името на индийският герой Рама (виж картинката в началото), който е посочван и като инкарнация на бог Вишну. Това име го измислих, когато бях 16-годишен. Тогава четях с огромен интерес древните индийски епоси „Махабхарата“ и „Рамаяна“ и явно съм бил много впечатлен от цар Рама, който с помоща на маймуните-ванари е спечелил най-тежката битка в живота си. На латиница изписвам името си като Ramm, за да не се бърка с думата „овен“ (ram) или пък с компютърното съкращение за оперативна памет (RAM).

1. в. Аватар

Покрай маймуните на Рама, а и поради факта, че по китайския хороскоп попадам в зодия Маймуна, реших, че маймуната е моя тотем и понякога я използвам като аватар. Тук в блога си поставям в коментарите си снимка, но на други места използвам тази картинка.

2. Как съм си представял някои блогъри

Тук ми е много трудно да разкажа за някои конкретни блогъри и каква представа съм имал за тях. Обикновено бъркам в оценките си за възрастта. Някои хора като Светльо Бляхов или Тихомир Димитров ми изглеждаха по-възрастни, докато четях техните публикации, отколкото когато ги видях на живо. Други пък, като Огнян Младенов или Тодор Христов, дори и на снимка ми изглеждаха по-млади, отколкото в действителност, но когато ги срещнах за първи път, видях, че са хора, видели доста от живота и натрупали сериозно количество житейска мъдрост и опит.

3. Предавам на щафетата

От цялата игра най ми е любопитна темата с прякорите (nicknames) и затова съм избрал да прехвърля топката на блогъри с интересни имена. Това са:

Напред!

Ако харесвате моите статии или моя стил на писане, ако това, което публикувам, ви е интересно, забавно или пък ви дразни, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Лични и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

15 Responses to Аватар, никнейм, блог – още една блогърска игра

 1. longanlon каза:

  мерси за тага… но защо не помниш седмо правило? 🙂

 2. Майк Рам каза:

  Стар съм вече и забравям. Ще ми припомниш ли?

 3. Майк, благодаря за комплимента за снимката – значи удачно съм я подбрал!! 🙂

 4. Майк Рам каза:

  Снимката ти е супер! Аз ужасно страдам от липса на фотогеничност и все не мога да си направя подходяща снимка за блога. Искам да изглеждам строен, елегантен и делови, а все на продавач от битака го докарвам 😦

 5. Е стига сега, какъв продавач на битака… много си добре!

 6. radislav каза:

  Майк Рам си звучи яко отвсякъде, аз мислех, че точно от овен идва 🙂

  Снимката си е много добре, откога не си ходил на битака 🙂 ?

 7. ImPRESSed каза:

  Харесвам аватара с маймунката 🙂

 8. Майк Рам каза:

  Маймунката изглежда по-интелигентна от мен 🙂

 9. longanlon каза:

  седмо правило е това да се бяга от стадото

  затова останалите ти блогове са много интересни, а този – не толкова 🙂

 10. bulpete каза:

  Loongalon има няколко златни правила за оригиналност.
  От всякъде валят покани към него, но той учтиво отказва с препратка към 11 правила за успешен блог:
  http://longanlon.bloghub.org/235

 11. bulpete каза:

  Извинявайте, точният линк е
  http://kaka-cuuka.com/179

 12. Майк Рам каза:

  Факт е, обаче, че този блог ми е най-четеният. Освен това, позицията ми в класацията TopBlogLog главоломно се срива напоследък поради липса на линкове, та имам нужда от свежи попълнения 🙂 А и не на последно място – много обичам да пиша за себе си. Никоя друга тема не ми е толкова интересна 🙂

 13. Майк Рам каза:

  @longanlon, все пак, дори и да откажеш да влезеш в играта, ще съм любопитен да узная откъде произлиза ника ти.

  По повод на блогърското стадо, много бих искал да видя мнението ти за Blog Action Day. Също стадна работа, макар че миналата година и аз се включих в нея 🙂

  Очаквайте и утрешния пост – леко връщане към политическата тема и отговор на друга стадна инициатива, измислена от един мой идеологически „приятел“.

 14. Svetlina каза:

  Срам, срам… срамувам се от себе си – и аз си мислех, че е овен цялата работа…

 15. Надето каза:

  Майк, руснаците имат приказка: „Не натрапливайся на комплиментов”. Не знам за другите ти блогове – те са за знаещи и можещи като longanlon. Затова и са по-малко посещавани. Когато за пръв път попаднах на блога ти, ме привлече поетичния му дух. Когато видях снимката ти / доста по-късно/, ме привлече добрината, която излъчва. Любимият ти аватар е много чаровен, но можех и да го подмина 😉 и да ме загубиш като четец. Така че пиши си човече и благодаря за линка за Лигата.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s