Едно Ферари с цвят червен

Не мога да не се похваля на всички – наскоро се сдобих с нов лаптоп – Acer Ferrari One (200-313G25N). След дълго умуване реших, че точно този размер – 11.6“ – и точно това съчетание на технически параметри и мобилност са най-подходящите за моите цели.

Машинката има 3 GB RAM и 250 GB хард диск. Обещават, че с 6-клетъчната батерия трябва да изкара към 6 часа, но това все още предстои да се установи на практика. Компютърът върви с 64-битова версия на Windows 7 Home Premium, което ми вдъхва увереност, че ще мога спокойно да го ползвам за много цели в следващите поне 5 години.

Най-важното е, че с него мога да се разхождам по паркове и заведения, където има свободно достъпен wi-fi интернет и да блогвам на практика от всякъде.

Повече информация за техническите параметри на компютъра можете да видите от сайта на Плесио, откъдето го и купих.

За съжаление, първите ми впечатления от Windows 7 са по-скоро негативни. Въпреки огромните хвалби, потребителският интерфейс е повече от неинтуитивен и дори човек с богат опит в работа с компютри, като мен, среща постоянни затруднения да се ориентира в интерфейса на всяка стъпка.

Надявам се, че скоро ще му свикна и ще започна да го използвам по-ефективно, но засега все още се затруднявам.

Предстои ми бавно и тежко прехвърляне на всички данни, файлове, програми и настройки на новата машина, но съм изпълнен с ентусиазъм, който се надявам, че нововъведенията на Microsoft няма да успеят да помрачат 🙂

Надявам се, че с новата придобивка ще стана още по-продуктивен и ще ми донесе „нови творчески успехи“. Както се казва – дай, Боже, всекиму! 🙂


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Лични и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Едно Ферари с цвят червен

  1. Божо каза:

    Честито!
    И да те слуша машинката!

  2. Biliana каза:

    Закупуването на който и да е модел Acer е груба грешка, от страна на всеки човек, който има достатъчно самоуважение. Прости ми откровението, но е факт. Истината се казва Dell.

  3. Biliana каза:

    П.П. Иначе, подкрепям думите на Божо, щом ти е радост. 😀

  4. Longanlon каза:

    казват, виндоус 7 можел да се направи да е с класик-скин с няколко клика само

  5. Майк Рам каза:

    Longanlon, то не е само в скиновете проблема – като цяло нещата са така организирани, че нищо не можеш да намериш от първия път.

    Biliana, подобни религиозни изказвания говорят повече лошо за теб, отколкото за мен. Още повече пък за Dell, които са известни като „евтинджос“ марка. 😛

  6. big_al каза:

    Ако направиш нова папка на десктопа и я кръстиш “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” ще получиш достъп до всички настройки на системата в много удобен вид(GodMode може да бъде сменено с каквото ти е кеф).

  7. Dimi каза:

    Tova s GODMode е добро 🙂

  8. Val каза:

    Биляна е права
    Дел е перфектната марка
    Но и това Ферари беше доста хвалено

  9. tony каза:

    Честито:) Дано не го забравиш някъде:))
    А седмицата и аз не я разбирам и се отказах повече да се мъча, може би не е за жени…:)

  10. yan каза:

    Биляна не е права! Acer са известни с новаторския си дух!Имат някои много успешни модели като например серията Timeline!Така,че честито!Нова машина,нов късмет!

  11. Ще чакам да го покажеш 😉

Споделете вашето мнение!