Отиде си мъжът от сребърната планина. Истинският. R.I.P. Ronnie!

Вчера си отиде един велик човек. Един музикант, оставил дълбок отпечатък в моя живот, вдъхновител и кръстник на този блог. Ronnie James Dio бе повален от рака на 16.05.2010 г. сутринта.

Когато бяхме ученици, всеки от нас си измисляше прякор по името на своя музикален идол. Избрах неговото име, защото други, по-известни имена вече бяха заети, но с годините се научих не само да обичам неговата музика и приказния свят на неговите песни, но и да се опитвам да бъда като неговите герои – честен и добродетелен. Откривах себе си във всяка негова песен, научих се да ги пея всичките и приех този дребен и грозен като сатир човечец като свой духовен баща и пример за подражание.

В моето детство неговата музика беше забранена. Слушахме я от тайно внесени плочи от чужбина и я презаписвахме стотици пъти на касети. За мен тя беше онзи стимулант, който ме зареждаше с енергия и ми даваше сили да постигам мечтите си. И винаги ще остане такава. Само дето него вече го няма.

Искам да напиша много неща за него, за огромното вдъхновение, което е бил за мен през целия ми съзнателен живот дотук, но не мога. Думите излизат сухи и безчувствени и нямат силата да предадат огромната ми мъка. Щастлив съм, че имах възможността няколко пъти да го видя на живо, да чуя мощния му глас и да се потопя в прекрасния свят, който неговите стихове създаваха.

Щастлив съм, че макар и мъничка частица от него е жива чрез мен в този блог.

Почивай в мир, Рони!

We Rock!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Музика и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to Отиде си мъжът от сребърната планина. Истинският. R.I.P. Ronnie!

 1. zelenkroki каза:

  Да му пожелаем мир! Надеждата, че стойностните хора отиват на по-хубаво място в смъртта си, онази сребърна следа, с която ще звучи още и още – ще пази присъствието му сред живите.

 2. Странно нещо е животът…в събота вечер се шегувахме, че една наша позната прилича много на него…

  Научих тъжната новина от твоя блог. И ме преряза на две – и моите най-хубави години бяха белязани от Дийп Пърпъл, а от там – и от Дио.

  Не знам дали има Ад и Рай, но все някъде има място за най-великите музиканти. И съм сигурен, че купонът там е страхотен!

  Той си отиде, но музиката му остава!

  R.I.P.

 3. Иво каза:

  Един от най-уважаваните от мене музиканти! Завиждам ти, че си го видял и чул на живо. Аз така и не успях! Заради него се канех да отида на рок фестивала другия месец и бях много разочарован, че няма да може да участва. Не мислех, обаче, че е толкова зле. Рок музиката загуби много. Но ние ще продължим да се наслаждаваме на огромното богатство, което ни остави този иначе дребен и скромен човек!
  Почивай в мир, Рони!!!

 4. Майк Рам каза:

  Не знам как може да се излекува рак, но вярвах, че безкрайната любов на феновете ще му помогне. За съжаление, ракът се оказа по-издържлив. Много ми е мъчно.

 5. Божо каза:

  Много моного тъжно
  Едни от най-хубавите ми години бяха белязани с неговата музика

  Сбогом

 6. Danyela каза:

  Много ми е мъчно! Мир на праха му!

 7. Val каза:

  Човекът който изпя Catch the Rainbow
  http://vbox7.com/play:35aa23d9
  Мир на праха му

 8. pmepme каза:

  Сбогом Дио! Музиката ти винаги ще е с нас!

 9. Dimitar N. Mitev каза:

  Щастливи сме, че го е имало! Без хора като него не бихме били това което сме! И сега е там където винаги е бил сред звездите!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s