Скоростен нетуъркинг със Speed8

www.speed8.info

Снощи бях поканен на официалното откриване на дейността на една нова инициатива у нас – Speed8 – и участвах в първото демо на една от замислените активности – бизнес нетуъркинг. На мен лично, като човек, който обича да общува с другите, ми беше интересно и забавно – за много кратко време се запознах с хора с най-разнообразни професии – клиничен психолог, собственик на галерия, редактор в списание.

Оказва се, че общуването с хора с различни възгледи, интереси и професии може да бъде много продуктивно – дава ти много по-реалистичен поглед върху хората и възможност за генериране на най-разнообразни идеи.

Социално общуване от нов тип

Развиването и обогатяването на социалното общуване е и целта на организатора и създателя на това събитие – Райна Цветкова. Идеята е да можеш да се запознаеш с хора извън твоето обичайно обкръжение и за кратко време да успеете да обмените най-важната информация за себе си и да прецените дали се харесвате (за бизнес, за работа или за по-лична връзка). Вижте повече в интервюто, което тя даде на Пламен Петров в неговия блог Блогатство.com.

Според Райна има три специфични форми на такова общуване, които могат да спечелят от нейния модел на скоростно общуване:

 • срещи между мъже и жени, търсещи лични връзки (не задължително сексуални),
 • срещи между хора, търсещи бизнес контакти и идеи (професионален нетуъркинг) и
 • срещи между работодатели и кандидати за работа.

В момента Райна смята, че най-голям интерес ще има срещите за запознанства на мъже с жени (speed dating) и затова този тип срещи ще се провеждат всяка седмица, а срещите за бизнес контакти (speed networking) – веднъж месечно. Надявам се, че към тази инициатива ще проявят интерес и работодателите, така че и третия вид срещи да започнат да се провеждат съвсем скоро.

Срещите се провеждат в галерия Human Thinks – едно много приятно и предразполагащо към отпускане място. Програмата за следващите срещи можете да видите от тук, а записванията стават от страницата за контакти.

Подарък!

И понеже идеята ми се струва интересна, а Райна е не само член на Клуб Спри и помисли!“, а е и моя лична приятелка и аз искам да подкрепя нейното начинание, ви предлагам един подарък – ваучер за участие в среща! Няма значение в какъв тип среща ще участвате – ваучерът важи до 11.11.2011.

Как можете да го спечелите?

Просто напишете един коментар какво мислите за тази идея и защо бихте участвали в такава среща. Онзи коментар, който най-много ми хареса (сори, оценката ще е чисто субективна!) ще получи наградата. Срокът, в който ще очаквам вашите коментари е 08.05.2011 включително. Печелившият ще обявя на 09.05, така че да може още на 10-ти да участва в срещата, ако желае.

Надявам се, че идеята ще ви се стори интересна и на вас.


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Събития и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Скоростен нетуъркинг със Speed8

 1. Dr. Serbezov каза:

  За спийд дейтинг малко съм позакъснял, но от спийд нетуъркинг всички имаме нужда.
  Напоследък всики се затваряме в себе си и ограничавайки социалните си контакти ограничваме собствената си социалната мрежа.
  А за успешен бизнес трябват много приятели и още повече познати и приятели на познати и т.н.
  Или както казва Мечо Пух – Колкото повече – толкова повече.

 2. Rayn@ каза:

  Майк, много благодаря за споделеното мнение.

 3. Светлина каза:

  А ще има ли за предприемачи, в смисъл – networking от типа на тези на openCoffee, но в speed-варианта. Защото според мен като цяло хората, които имат общи професионални интереси винаги ще намерят ниша за някое ново начинание или проектче 🙂

 4. Майк Рам каза:

  Светлина, точно такава е идеята на бизнес-срещите. Може да се говори за стартъпи и предприемачество, а може и за всякакви други бизнес теми. Следващата такава среща ще бъде на 05.05.

 5. Rayn@ каза:

  @ Dr. Serbezov – Благодаря за коментара. Наистина Мечо Пух е много прав.

  @ Светлина – ще помислим и за такъв вариант в бъдеще.

 6. Lili каза:

  Поздравявам Ви с реализацията. Отдавна очаквам това.
  Трябва да се промени по-бързо мисленето на българите.

 7. Майк Рам каза:

  Поздравите са изцяло за Райна 🙂

 8. asktisho каза:

  Майк, продължавам да ти си е възхищавам като кипящ от идеи „котел“, който е отворен към всичко ново! Ти си истински гуру, вдъхновител и прмоутър, а аз много, ама много рядко правя комплименти, особено публично, така че приеми думите ми за чиста монета, моля те! Хехе. „Вервайте ми“, както казваше един чдядо от аристократичен произход преди време. Под моето кредибилити, сега засега, стоят само младостта и неаристократичният ми произход 🙂 Но ти си знаеш.. Предварително искам да направя уговорката, че не се състезавам за ваучер. Бих посетил мероприятията с интерес, но по чисто географски и организационни причини в момента не бих си размърдал задника. Искам само да кажа едно голямо БРАВО на Райна, защото винаги съм бил фен на сошъл нетуоркинга от жив тип. Там качеството по-важно от количеството и нещата са, някак, 99% по-истински. Какво повече от това? Подкрепям инициативата с двете си ръце и стискам палци да намери максимален брой поддръжници / участници в най-кратки срокове! Иновативно е. Готино. И разумно. Поздрави!

 9. asktisho каза:

  * дядо, пардон. 🙂

 10. Rayn@ каза:

  @ Lili – Благодаря за поздравите! С най-добри пожелания!

  @ Asktisho – Напълно съм съгласна с Вас за кипящия от идеи „котел“ и Гуру в много отношения – Майк. Благодаря за подкрепата!

 11. Ана каза:

  Ето такъв тип срещи биха били много по-полезни от традиционните нетуоркинги, на които хората носят етикети с имената си, но сегят на групички от по 5-10 човека и реално много рядко се запознават с нови хора и после, че оплакват, че никой „интересен“ не ги е заговори 🙂

 12. Rayn@ каза:

  Ана, благодаря за коментара. Именно таква е идеята. С най-добри пожелания на Вас!

 13. Павел каза:

  Keepin it real! – http://goo.gl/Z5qlB 😀

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s