„Копирайтинг за уеб“ – безплатна е-книга от Петко Димов

Петко Димов е човек, когото не познавам лично, но като разгледах неговия сайт postvai.com, видях, че е положил огромен труд, за да създаде една общност от хора, занимаващи се с реклама и писане на текстове и да предложи множество полезни статии и инструменти за всички, които се интересуват от тази дейност.

Той е написал една малка, но интересна книжка, наречена Копирайтинг за уеб, която е предназначена както за начинаещи копирайтъри, така и за хора, които имат някакъв опит в тази дейност, но тепърва насочват своята дейност към безкрайните възможности на Интернет. И тъй като аз от известно време също се занимавам с тази дейност, зачетох книгата с нескрит професионален интерес.

Първата част на книгата е насочена към това да обясни ясно какво е копирайтинг и да представи различните видове публикации, продукт на копирайтинга, като изрично подчертава особеностите на писането за уеб и оптимизацията на текста за търсачките. Истинското умение е именно в това да се пишат интересни текстове за хората, които в същото време помагат и за по-високото позициониране на съответната страница в търсещите машини.

Втората част, наречена „Наръчник с трикове“, дава полезни практически съвети, отчита най-популярните грешки, които се допускат в копирайтинга и цитира още редица полезни практики и инструменти, които могат съществено да подпомогнат труда на пишещия.

Разбира се, не трябва да се забравя, че възприятията на хората в Интернет са динамични и постоянно се променят, така че тези съвети не трябва да се приемат като готова рецепта, а трябва да се прилагат творчески и винаги да се следи за ефекта от тяхното използване.

Имам една съществена забележка към автора: липсват достатъчно конкретни примери (с текстове), които да илюстрират по-добре предлаганите съвети. Ако в книгата имаше повече примери, със сигурност щеше да бъде още по-полезна. Надявам се, че един ден ще видим и второ издание, в което ще бъдат отразени читателските забележки, така че книгата да стане още по-полезна за нас.

Книгата Копирайтинг за уеб се разпространява безплатно в електронен вариант и ако се интересувате от тази тема, можете да си я свалите от горния линк. Пожелавам успех на автора Петко Димов и на цялата общност от български копирайтъри! Надявам се все по-често да срещаме качествени и убедителни текстове, които да постигат своите бизнес цели без да са досадни и натрапчиви.


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Книги и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to „Копирайтинг за уеб“ – безплатна е-книга от Петко Димов

 1. Martin каза:

  Полезно, благодарско

 2. Petko Dimoff каза:

  Благодаря много за хубавите думи на Майк.
  А и това е най-готината забележка, която съм получавал.
  Идеята за отзивите е страхотна и следващата книжка ще бъде написана с примери от всички желаещи да участват в нашата мрежа.

 3. asktisho каза:

  Хм, я виж ти! 🙂

 4. poly каза:

  Винаги сте оргинален с идейте си.Абонирана съм от една година за вашите теми и чудя се от къде взимате енергия …Сега това със срещите е гениално…!!!,но за съжаление няма да мога да ги посетя,защото не съм в България…Желая ви успех.
  Поздрав

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s