Млад и хубав :-)

След като написах за идеята на Райна Цветкова за скоростните срещи, се сетих, че преди време (цели две години всъщност!) тя ме беше предизвикала да споделя снимки от абитуриентския си бал. И понеже съвсем наскоро отново ще бъда абитуриент, т.е. ще празнуваме 25 години от онова паметно събитие (да не повярва човек колко съм остарял!), реших да разровя архивите и да видя какво има там.

За съжаление, снимките ми от бала са с доста лошо качество (домашно производство), а и момичето, с което бях тогава, едва ли ще иска такива кадри да се показват публично. За сметка на това открих две фотографии, които съм си правил във фото-студио и доколкото си спомням, са от времето когато съм бил 17-18 годишен, т.е. точно около времето на абитуриентския бал.

Първата мисля, че е от лятото на 1985, когато навърших 17 години, а втората – от следващото лято, след завършването и малко преди да ме приберат в „родната казарма“ и да ми острижат хубавата коса. Вижте какъв перчем съм имал само!

Гледам ги и си мисля колко сериозен, амбициозен и пълен с идеи съм бил тогава. Сега съм само пълен 🙂

Мустаците съм ги носел явно с идеята, че така изглеждам по-възрастен и съответно по-сериозен, по-благонадежден. Носих ги цели 18 години, когато започнах да си мисля, че вече съм достатъчно възрастен и вече не искам да изглеждам стар. Напротив – вече искам да изглеждам по-млад и от 6 години нямам мустаци, ходя късо подстриган и общувам предимно с по-млади хора от мен. Когато сваля и излишните килограми, се надявам, че отново ще изглеждам толкова хубав, колкото преди 25 години 🙂

Връщането към миналото ми е приятно. Не съжалявам за нищо, не изпадам в тъжна носталгия, просто ми е приятно да си припомня тогавашния си оптимизъм и енергичност и се радвам, че все още не съм ги загубил. Дъщерите ми са наследили хубави гени от мен и са много красиви, а аз живея в семейство изпълнено с обич и доверие. Е, вече не нося такава дълга коса, а онова, което ми е останало по главата, вече е започнало прогресивно да побелява, но какво от това? Важното е как се чувствам, а аз се чувствам млад и хубав, както преди, изпълнен с енергия и оптимизъм, подкрепян от любовта на моите близки и приятели. Какво повече може да желае човек!

Аз съм просто един щастлив човек! 🙂


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

12 Responses to Млад и хубав :-)

 1. Rayna Tzvetkova каза:

  Майк, както се казва по-добре късно, отколкото никога. Въобще не си приличаш. Сега си в пъти по-готин 😉

 2. pavlinad каза:

  Колко е прекрасно човек да се чувства млад, хубав и забавен! А още по-прекрасно е да е обграден от хората, които обича. Пожелавам дълги и щастливи млади години 🙂

 3. Блага каза:

  И хубав, и млад 🙂 И още дълги години щастлив!

 4. Блага каза:

  Майк, аз да питам 😉
  Защо на втората снимка главата е като присадена от професор Доуел? 😛

 5. Комитата каза:

  Ей, убавец бе!
  Сега нали може да ти напомням тоя материал отвреме-навреме? Особено когато мрънкаш за нещо 😉
  http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.10150554092965386.650248.847320385

 6. Longanlon каза:

  баси, много си бил мъжествен на 18

  сегашните абитуриенти приличат на момиченца хахахах

 7. Майк Рам каза:

  @Блага, имам някакво синджирче на врата, което създава това впечатление.

  @Комита, всеки път, когато взема да мрънкам, някой трябва да ми припомня този пост. Случва се човек да забрави важните неща и да мрънка за дреболии. Тогава има нужда от приятел, който да му ги посочи.

 8. Божидар каза:

  Килцата Мааайк килцата :)))))

 9. Майк Рам каза:

  Работя по въпроса 🙂

 10. Pingback: Млад и хубав :-) | Bulgarian Blog

 11. Pingback: Навик или природа!? « Преди да полетиш

 12. Трябва да има повече постове и хора като този/теб. Чувството да те чета след толкова много заобиколен негативизъм е съвсем различно 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s