That’s The Way That It Is

От няколко дни съм на вълна Uriah Heep и съм изпълнен с блаженство от красотата на тяхната музика. Аз съм върл техен почитател във всичките им инкарнации и тяхната музика успява винаги да събуди положителни мисли и чувства в мен. В днешно време песните им може и да звучат наивно за много хора, но пък са изпълнени с доброта и обич – нещо, което особено много липсва в отношенията ни с другите.

Предлагам ви няколко клипа на песни, които не са много популярни, но пък са хубави и аз много ги обичам. Те са поздрав към всички читатели на моя блог с пожелание за хубав неделен ден.

Uriah Heep – That’s The Way That It Is (или, казано на нашенски, това е положението)

Uriah Heep – Easy Road (един интересно направен клип, съчетаващ кадри от различни записи)

Uriah Heep – Come Away Melinda (една просто прилянтна песен)

Uriah Heep – Blood Red Roses (едно яко рокаждийско парче)

Ако харесвате моите статии или моя стил на писане, ако това, което публикувам, ви е интересно, забавно или пък ви дразни, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Музика и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to That’s The Way That It Is

 1. yan каза:

  „Come Away Melinda“ е страхотна песен!От кой албум на Юрая Хиип е песента?Мисля,че съм я слушал с някаи от предишните вокалисти на групата!И на мен тази група ми е от любимите!От нашето време!Сега тинейджърите слушат предимно чалга!Защо така се объркаха нещата и се смениха ценностите?Какво е твоето мнение Майк?

 2. Марин каза:

  Една по-истинска версия на Come Away Melinda, както аз я помня (малко тиха, но с много добро качество)

 3. Майк Рам каза:

  Yan, песента е от първия албум на групата – „Very ‘Eavy, Very ‘Umble“. Невероятна балада е, макар и по-слабо известна у нас, отколкото другите песни на групата.

  Ценностите се смениха в цялото ни общество – не само музикалните. Интересът към чалгата е просто отражение на промяната в ценностната система на всички хора. Дълго време целият народ е бил тласкан към едно мислене, което е било твърде крайно и нетипично. Сега махалото се връща обратно – вместо алтруизъм, колективизъм и любов към ближния, имаме егоизъм, меркантилност и продажност на дребно.

  Но това е временно. Не след дълго хората ще се научат да гледат в себе си и да намерят собствените си ценности, а те за всеки човек са различни. Тогава ще се получи едно разнообразно и многолико общество – такова, каквото би трябвало да бъде.

  Аз и сега не се притеснявам толкова много – чалгата не е завладяла всичко. Има много млади хора, които ценят качествената музика. Просто няма кой да им я покаже.

 4. Майк Рам каза:

  Марин, това което си публикувал, е оригиналния аудио запис на песента. За съжаление, в youtube няма видео с оригиналния певец на групата – David Byron. Това, което аз публикувах, е запис от една репетиция на последния състав на Uriah Heep – един малко по-различен, но пак много хубав прочит на старата класика.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s