„Индия и Малкият Тибет“ – една пъстра приказка от Вяра Тимчева

Индия и Малкият Тибет - Вяра ТимчеваВ сряда, на 24.06 се състоя представянето на книгата „Индия и Малкият Тибет“ от Вяра Тимчева, на което бях поканен от самата авторка. Оказа се, че тя била мой запален читател и седмица преди събитието ми беше изпратила лично писмо, в което се казваше следното:

Скъпи Майк,

Ти не ме познаваш, затова се извинявам, че ти говоря на „ти“. Позволявам си това, защото те увствам близък. Абнирана съм за твоя блог и с голямо удоволствие чета публикациите ти – понякога весели, друг път тъжни, но винаги предизвикващи емоции и будещи размисъл.

Пиша ти днес, за да те поканя на представянето на книгата ми „Индия и Малкият Тибет“ […] Много ще се радвам да присъстваш и ще бъда щастлива да се запозная с теб!

Е, как да не отиде човек след такава покана!

Признавам си, че за момент се поколебах, тъй като изведнъж изникнаха други ангажименти по същото време, но изобщо не съжалявам, че отидох на това представяне.

Вяра Тимчева се оказа млада жена с очарователна усмивка и бляскав поглед, която не само обича приключенията в неизвестното, но и има дар слово да разказва на аудиторията и да описва преживяното на хартия. Разказът й пред публиката в претъпканата зала беше много жив и емоционален и веднага усетих, че един човек, който така се вживява в това, което прави, със сигурност е произвел нещо стойностно.

Веднага си купих книгата и започнах да я чета. Естествено, все още не съм стигнал до края, но се убедих, че съм бил прав в предположенията си. Книгата е написана твърде лично, с много плам и емоция и е силно завладяваща. Четейки я, пред мен изникнаха пъстрите и шумни картини на живота в пренаселените индийски градове и величествената красота на индийските религиозни храмове.

Стилът на Вяра е изчистен, прям и много откровен, с което много лесно и бързо печели доверието на читателя. Бих казал, че е направо блогърски. Книгата е голяма като формат, но се чете бързо и увлекателно. Даже толкова увлекателно, че веднага ми се прииска да отида там, въпреки шума, тълпите от хора и малките гадинки, които не те оставят да спиш нощем.

За човек като мен, който знае твърде малко за съвременна Индия, книгата е прелюбопитна. Мисля, че дори и хора, които са били там или са чели повече за живота в този регион, биха открили много интересни неща в тази книга, защото представя личните преживявания на авторката и отношението й към онова, което е видяла и с което се е сблъскала по време на своето пътешествие.

Радвам се, че чрез тази книга открих в лицето на Вяра Тимчева един духовен приятел. Щастлив съм, че този блог е поводът да се запозная с такава интересна и широко скроена личност. Надявам се, че и тя ще продължи да открива вдъхновение в моите публикации тук.

автограф от Вяра

В края на срещата-представяне всеки имаше възможност да вземе автограф от Вяра, а аз получих едно от най-вълнуващите посвещения:

На най-страхотния български блогър в интернет пространството.

Твой „fan“ 🙂 Вяра

Хубаво е човек да е блогър. Дори само заради това. Аз й пожелавам успех с тази книга и попътен вятър във всички следващи приключения. Книгата „Индия и Малкият Тибет“ се издава от издателство „Дамян Яков“ и мисля, че вече се продава в книжарниците из страната. Убеден съм, че ще ви хареса и на вас.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Книги и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to „Индия и Малкият Тибет“ – една пъстра приказка от Вяра Тимчева

  1. Pingback: Препоръчвам ви приятел « Помисли върху това

  2. Марияна Тотева каза:

    Много искам да споделя, че никога не съм имала търпение да чета пътеписи, защото ми е скучно да чета завъртяни описания на каквото и да е. Този път тази книга ме грабна още от пръв поглед и я прочетох с огромен интерес и то без да ми стане скучно или досадно в някой момент! Затова искам да изкажа огромното си възхищение от дарбата и писателският талант на Вяра Тончева! Благодаря й за удоволствието! Пренесе ме в свят, който не съм подозирала, че съществува.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s