Търся сътрудници за седмичния блог дайджест

Тази седмица бях в отпуска – все пак и аз имам нужда от почивка – и със семейството ми попътувахме доста (за което ще пиша допълнително). От една страна бях настроен почивно и исках малко да се откъсна от света на Виртуала и да се отдам на съвсем реални неща като приготвяне на домашна лютеница, пътуване из България, съзерцаване на природата и плацикане на плажа, което, признавам си, ми беше много приятно. От друга страна, бяхме предимно на места, където нямаше интернет връзка, така че и да имах желание, нямах много възможности да следя какво се случва в Блогосферата, поради което се включвах само за кратко с някой кратък коментар в Twitter или във Facebook.

В крайна сметка, реших, че почивката наистина е важна за мен и за моето семейство и затова тази седмица няма да има блог дайджест. Просто не съм подготвил такъв, а вече е твърде късно да ровя за стари материали.

По този повод искам да отправя запитване към всички читатели и блогъри, които смятат, че седмичния дайджест е добра идея и които имат време и желание да участват в неговото издаване, че търся сътрудници. Още не съм измислил как точно ще си разпределяме задачите, но в зависимост от това колко хора ще се отзоват на този призив, ще го решим. Работа има много – първо цяла седмица се четат много блог публикации и се отделят онези, които заслужават по-голямо внимание. (Истината е, че в блог пространството се публикуват огромно количество глупости, така че тази работа по отсяването на истински стойностните неща е доста трудоемка.)

Второ, след като се подготвят интересните материали, се търси някаква свързваща нишка, някаква обща тема и въобще някакъв критерий, който да определи около 3 материала на ден, които да се класират в дайджеста. Останалите интересни публикации, които поради една или друга причина отпаднат, биват цитирани в социалните мрежи, за да предизвикаме все пак по-голямо внимание към тях.

Накрая се пише коментарния текст и се оформя графично самата публикация.

Всичко това е работа, която ме ангажира и ми е трудно вече да изпълнявам сам. За момента не съм измислил начин това да се монетизира, за да го превърна в бизнес. Подхвърлих няколко идеи преди време, но при все, че идеята за седмичен блог дайджест се одобрява, повечето коментари бяха скептични и не видях особено желание за участие в това начинание. Въпреки това, отправям тази директна покана, защото се надявам, че ще се намерят един-двама желаещи да популяризират ценното от българските блогове, а заедно бихме могли да измислим и други идеи, от които да извлечем и някаква полза за себе си и да получим някакво възнаграждение за положения труд.

Онова, което засега печеля от издаването на блог дайджеста, е блогърска слава. Популярността на блога расте – както като посещения, така и като връзки към него и съм готов да я споделя и с други съмишленици. А заедно, убеден съм, можем да постигнем много повече.

Ако имате желание да участвате в издаването на седмичния блог дайджест или пък ви хрумне друга креативна идея – пишете коментар отдолу. Ще се радвам да направим нещо наистина полезно и стойностно от това.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Реклами
Публикувано на Седмичен блог дайджест и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Търся сътрудници за седмичния блог дайджест

 1. Аз съм Кети-една от жените на Сайтът на една жена. Чрез Натали прочетох електронното издание на 10-те блогърски тайни и пак чрез нея получих покана за новата блогърска игра-един перфектен ден, в която и аз се включих. И така тръгна увлечението ми към четене на различни блогове /до този момент четях само Сайтът на една жена/ и това занимание много ми допадна. Пиша всичко това, за да обясня желанието си да участвам в оформянето на седмичния блог дайджест. Все още не съм мислила за идеи в тази посока, но ето сега точно е мига, от който почвам да мисля. Би ми било интересно да помогна с каквото мога в начинанието. Поздравление за чудесната идея!

 2. Майк Рам каза:

  Здравей, Кети!
  С удоволствие ще се възползвам от твоето желание да помогнеш в начинанието! 🙂
  Нека да изчакаме още малко и след това ще решим кой какво ще прави.

 3. Ваня каза:

  Аз съм готова да помагам. Само уточняваме темата на следващия дайджест и ще ти приготвя поне 20 линка. 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s