Търся сътрудници за седмичния блог дайджест

Тази седмица бях в отпуска – все пак и аз имам нужда от почивка – и със семейството ми попътувахме доста (за което ще пиша допълнително). От една страна бях настроен почивно и исках малко да се откъсна от света на Виртуала и да се отдам на съвсем реални неща като приготвяне на домашна лютеница, пътуване из България, съзерцаване на природата и плацикане на плажа, което, признавам си, ми беше много приятно. От друга страна, бяхме предимно на места, където нямаше интернет връзка, така че и да имах желание, нямах много възможности да следя какво се случва в Блогосферата, поради което се включвах само за кратко с някой кратък коментар в Twitter или във Facebook.

В крайна сметка, реших, че почивката наистина е важна за мен и за моето семейство и затова тази седмица няма да има блог дайджест. Просто не съм подготвил такъв, а вече е твърде късно да ровя за стари материали.

По този повод искам да отправя запитване към всички читатели и блогъри, които смятат, че седмичния дайджест е добра идея и които имат време и желание да участват в неговото издаване, че търся сътрудници. Още не съм измислил как точно ще си разпределяме задачите, но в зависимост от това колко хора ще се отзоват на този призив, ще го решим. Работа има много – първо цяла седмица се четат много блог публикации и се отделят онези, които заслужават по-голямо внимание. (Истината е, че в блог пространството се публикуват огромно количество глупости, така че тази работа по отсяването на истински стойностните неща е доста трудоемка.)

Второ, след като се подготвят интересните материали, се търси някаква свързваща нишка, някаква обща тема и въобще някакъв критерий, който да определи около 3 материала на ден, които да се класират в дайджеста. Останалите интересни публикации, които поради една или друга причина отпаднат, биват цитирани в социалните мрежи, за да предизвикаме все пак по-голямо внимание към тях.

Накрая се пише коментарния текст и се оформя графично самата публикация.

Всичко това е работа, която ме ангажира и ми е трудно вече да изпълнявам сам. За момента не съм измислил начин това да се монетизира, за да го превърна в бизнес. Подхвърлих няколко идеи преди време, но при все, че идеята за седмичен блог дайджест се одобрява, повечето коментари бяха скептични и не видях особено желание за участие в това начинание. Въпреки това, отправям тази директна покана, защото се надявам, че ще се намерят един-двама желаещи да популяризират ценното от българските блогове, а заедно бихме могли да измислим и други идеи, от които да извлечем и някаква полза за себе си и да получим някакво възнаграждение за положения труд.

Онова, което засега печеля от издаването на блог дайджеста, е блогърска слава. Популярността на блога расте – както като посещения, така и като връзки към него и съм готов да я споделя и с други съмишленици. А заедно, убеден съм, можем да постигнем много повече.

Ако имате желание да участвате в издаването на седмичния блог дайджест или пък ви хрумне друга креативна идея – пишете коментар отдолу. Ще се радвам да направим нещо наистина полезно и стойностно от това.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Седмичен блог дайджест и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Търся сътрудници за седмичния блог дайджест

 1. Аз съм Кети-една от жените на Сайтът на една жена. Чрез Натали прочетох електронното издание на 10-те блогърски тайни и пак чрез нея получих покана за новата блогърска игра-един перфектен ден, в която и аз се включих. И така тръгна увлечението ми към четене на различни блогове /до този момент четях само Сайтът на една жена/ и това занимание много ми допадна. Пиша всичко това, за да обясня желанието си да участвам в оформянето на седмичния блог дайджест. Все още не съм мислила за идеи в тази посока, но ето сега точно е мига, от който почвам да мисля. Би ми било интересно да помогна с каквото мога в начинанието. Поздравление за чудесната идея!

 2. Майк Рам каза:

  Здравей, Кети!
  С удоволствие ще се възползвам от твоето желание да помогнеш в начинанието! 🙂
  Нека да изчакаме още малко и след това ще решим кой какво ще прави.

 3. Ваня каза:

  Аз съм готова да помагам. Само уточняваме темата на следващия дайджест и ще ти приготвя поне 20 линка. 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s