Снимки от една забележителна година

Мая и Цвети – Резово, 2010

Преди известно време получих покана от Силвия Илиева от дигитален център Фотоленд да се възползвам от едно специално предложение на тяхната компания – да отпечатам 100 снимки на хартия през техния сайт и да споделя мнението си за услугата, като част от тяхната кампания „Моите уловени прекрасни мигове“. Зарадвах се изключително много, тъй като това предложение дойде точно в момента, в който ми трябваше.

От много години вече в нашето семейство ползваме цифрови фотоапарати и гледаме снимките си на компютъра. Даже успяхме да регистрираме един откраднат, един тотално повреден и два изгубени фотоапарата 🙂 Е, не сме кой знае какви снимачи, но пък лесно си създаваме спомени, които след това си припомняме с удоволствие.

С Мая на Крушунските водопади

Проблемът е, че родителите ни – моите и на жена ми – си нямат компютър, а и не са много на „ти“ с техниката и някак си останаха забравени – нямат си нито една нова снимка на нас и нашите деца и това много ги мъчеше. Поне досега. Точно затова се израдвах на поканата на Фотоленд, защото си търсех някаква такава фирма, която да може да ми отпечата цифровите снимки на хартия. Нещо повече, при тяхната услуга можете да си изберете къде да бъдат доставени снимките – на постоянния ви адрес, на адреса на получателя или до поискване в офиса на куриерската служба. Аз лично избрах третия вариант, понеже в този момент бях на почивка и нямаше как да ги доставят у дома.

Моите дъщери

Речено-сторено. Ще отпечатаме 100 снимки, но кои да изберем? И като се започна едно разглеждане на албуми… Беше трудно, защото се оказа, че имаме много хубави снимки и всеки искаше да включим в списъка още и още. От друга страна беше приятно да си припомним интересните моменти пот последната година, че и от по-отдавна. За някои от тях бях писал и в блога си, като абитуриентския бал на дъщеря ми Елица или разходката до великолепните Крушунски водопади. За други не съм писал, защото не съм имал повод за това, а трети са прекалено лични и такива ще си останат – затова и снимките не съм ги публикувал в публичното пространство.

Услугата е много полезна и за хора като брат ми, който живее от много години в Щатите и баща ми не само, че няма възможност да види американските си внуци на живо, но и няма много техни снимки. Сега този проблем се решава много просто с услугата на Фотоленд, защото цифрови снимки могат да се ъплоудват от всякъде по света и да се доставят до всяка точка на България. Така и баща ми е щастлив, че поне има снимки на племенниците ми, които да го радват.

Племенникът ми Джордж – една изгряваща футболна звезда 🙂

Цената на една снимка 10х15 см е 0.18 лв., което не е по-различно отколкото ако отидете на крака до някое фото студио, само дето услугата можете да я ползвате и без да се надигате от дивана 🙂 Е, в цялата история има и недостатъци (нали знаете, че аз не мога само да хваля? 🙂 ) – в промоцията, която ползвах, бяха включени и две рамки като подарък, но за съжаление, ги получих с натрошени стъкла. Очевидно куриерите, които са ги пренасяли, не са били достатъчно внимателни към пратката, а и аз не се сетих да проверя на място, така че сега ще се наложи да си търся други стъкла или направо други рамки. Изводът е да не си поръчвам рамки, а само снимки. Транспортните услуги у нас явно все още има накъде да се развиват.

Въпреки този дребен кусур, смятам, че услугата е чудесна. Снимките, отпечатани на хартия, са с много добро качество (даже по-добро от оригиналите!) и като цена си заслужава. Горещо препоръчвам услугите на дигитален център Фотоленд на всички, особено на онези, които живеят извън България – така ще можете да направите чудесен подарък на своите родители тук!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Продукти и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Снимки от една забележителна година

  1. Dora каза:

    Добър ден Майк! Благодаря за полезната информация, с удоволствие ще се възползвам.

    Отнодно куриерските услуги, за да спазя духа на безпристрастност, мисля, че ако рамките бяха обявени като „чупливо“ и обесопасени подходящо, нямаше да има проблем. Аз лично постоянно ползвам куриерски услуги за чупливи и то скъпи неща и до сега не съм имала проблем. Освен това може да се плати символична застрраховка за пратката, което да я обезпечи при гафче.
    Хубав ден!

  2. Майк Рам каза:

    Да, варианти има различни. Не съм обърнал внимание дали е пишело „чупливо“ на пратката, но вече е късно – чупливото е счупено 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s