Добри думи за добри хора: Д-р Румяна Василева – стоматолог по призвание

Едва ли има човек, който обича да ходи на зъболекар. И аз не обичам. Като всеки мъж съм ужасно страхлив от бръмченето на бормашината и не мога да понасям болка, особено в зъбите. Обаче понякога се налага да посещаваме кабинета на стоматолога, колкото и да е неприятно.

Не знам дали е късмет, но аз много рядко съм имал проблеми със зъбите и поради това на практика си нямах личен стоматолог. Когато ми се наложи да потърся помощта на зъболекар, което се случваше на 5-6 години веднъж, всеки път съм попадал на различен лекар, дори и да съм ходел в едно и също здравно заведение. Просто хората не се задържат толкова дълго на едно място.

Случи се веднъж да ми се счупи един зъб и тогава трябваше да потърся спешна помощ. За късмет, дъщеря ми Цвети ми подсказа, че наблизо до нас видяла някакъв надпис, пътувайки в тролея. Запътих се към това място и там открих стоматологичния кабинет на д-р Румяна Василева. Трябваше да стана на 40 години, за да открия своя личен стоматолог, който вече няколко години се грижи за зъбите на всички членове на моето семейство.

Д-р Василева ме впечатли с невероятно грижовното си отношение към пациентите, а аз като капризен и страхлив пациент мога много добре да оценя това. Когато се налага да работи с бормашината, предварително обяснява какво ще направи, дали ще ме заболи и често прави почивки, за да си възстановя дишането и да се успокоя от болката. Това поведение силно контрастира с множеството зъболекари, на които съм попадал и които дълбаят здраво и упорито като Брус Уилис, когато поставя сонда с атомна бомба в метеорит.

Днес отново бях на манипулации при д-р Василева – наложи се да ми ремонтира поредното счупване на зъб и за пореден път останах възхитен от прецизната й работа, съпътствана с минимално количество болка, внимателно отношение, подробно и разбираемо обяснение на проблемите със зъбите ми и възможните решения, и неизменната усмивка и добро настроение. Вярно, никога посещението при зъболекар не може да мине без болка, но моят личен стоматолог го прави максимално приятно, доколкото това е възможно.

Някога, като ученик имах тежко преживяване с една училищна зъболекарка. Тя беше огромна цицореста жена и като работеше по зъбите ми направо ме възсядаше, така че дъхът ми буквално спираше. Веднъж се наложи да задълбае малко по-продължително и това така ме изтощи, че в един момент подбелих очите и припаднах. Свестиха ме бързо, но оттогава изпитвам тих ужас от зъболекарския стол. Затова си мия зъбите старателно по три минути от всички страни и във всички посоки, само и само да не ми се наложи да ходя на зъболекар. Днес тези страхове постепенно избледняват. Имам си зъболекар, на който се доверявам изцяло и знам, че тя ще направи всичко възможно, за да оправи проблемите със зъбите ми внимателно, грижовно и с минимална болка.

Благодаря Ви, д-р Василева!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Добри думи за добри хора и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Добри думи за добри хора: Д-р Румяна Василева – стоматолог по призвание

  1. Miryana Velkova каза:

    Поздравявам д-р Василева! И пожелавам на всички стоматолози да са като нея!

  2. Добрият стоматолог си е направо златна мина… Жалко, че е чак в Люлин 😦

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s