Две каузи, които си заслужава да подкрепите

Наближава Коледа и всички се опитваме да бъдем по-добри. Това е похвално, макар че би било още по-добре да сме добри през цялата година. Все пак, искам да ви споделя две чудесни идеи, които си струва да подкрепим, защото можем да помогнем на българските деца и защото това ще ни накара да се почувстваме по-добри хора.

Джъд Лоу

Джъд Лоу

Първата история идва от Даниела Соколова, известна в интернет пространството като LeeAnn. Дачи споделя идеята на своята дъщеря Валя, която рисува страхотни портрети на популярни кинозвезди и е решила да ги продава с благотворителна цел. Тя е открила Яна, едно „пеперудено дете“, на което да посвети своите усилия. За съжаление, въпреки красивото наименование, „пеперудените деца“ са болни от ужасна болест, наречена Булозна Епидермолиза (ЕБ). която причинява мехури и болезнени, отворени рани по кожата и лигавиците на тялото. Децата, болни от ЕБ, имат постоянна нужда от грижи и с това, естествено, се ангажират единствено техните родители. Валя е решила да помогне на Яна, като предава всичките си приходи от продажбите на своите рисунки в подкрепа на ДЕБРА България – пациентската организация, която се опитва да помогне на Яна и на всички други „пеперудени деца“ в България.

Рисунките й са наистина страхотни и ако ви харесват, можете да си купите някоя от тях от електронния магазин на Валя и така да подкрепите една благородна кауза.

Втората идея научих от Жюстин Томс – Детският отдел на Столична библиотека събират дарения за закупуване на нови книги за библиотеката, които нашите деца да могат да четат. Библиотекарите са съставили списък от книгите, които ще бъдат закупени, а пред входа на библиотеката, на пл. „Славейков“, е поставена кутия за дарения. Все още има възможност да дарим някаква сума, колкото и малка да е тя. Една детска книга, казва Жюстин, струва между 4 и 40 лева, но дори и един лев ще е от полза за децата. Срокът е до 20 декември, когато ще се отвори кутията и ще се закупят нужните книги. Това е нещо, което всеки може да направи. По-смислено е да дадеш 5 лева за детска книжка, отколкото за кутия цигари, например.

Естествено, всеки решава за себе си. Но нали на Коледа ставали чудеса? Аз вярвам, че ако станем по-добри, чудесата ще бъдат много повече.


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Книги, Общество и нрави, Разни и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s