Ние продължаваме!

Slavi1

Току-що се прибрах от концерта на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в София.

Хора, това не беше просто концерт, това беше земетресение!

Толкова бях поразен, че просто не знам за кое да пиша по-напред:

 • за перфектното озвучаване ли, каквото никой досега не е постигал на концерт у нас?
 • за осветлението и пиротехниката ли – истинска наслада за сетивата?
 • за плеядата от изпълнители на сцената ли – финалистите от „Мюзик Айдъл“ и конкурса „Танцувай с мен“, Софи Маринова и Устата?
 • за феите от балет Магаданс и майсторите на танца от Етника?
 • за Ку-ку бенд – най-добрата рок-метал-блус-джаз- фънк-етно-поп банда в България?
 • или за самия Слави Трифонов – все още недостижим шоумен номер 1 у нас?

Хронологията на концерта е вече позната на всички – турнето вече мина през по-голямата част от страната. Финалистите от „Мюзик Айдъл“ трябваше да „подгреят“ публиката, но се оказа, че тя няма нужда от подгряване. Още с първата песен, целият стадион запя заедно със своите любимци и продължи така до края.

Шоуто беше фантастично! Още с встъпителното изпълнение на 12-годишната Николая на гайда, косите ми настръхнаха, а оттам нататък бяхме свидетели на невероятен спектакъл, довел публиката до пълен екстаз. Последното изпълнение от основната част на концерта – „Къде си вярна ти, любов народна?“ – изправи цялата публика на крака да пее с изпълнителите.

Разбира се, двучасовото шоу никак не беше достатъчно на екзалтираната публика, и след като Слави излезе на бис и обяви, че концертът едва сега започва, настана истинска музикална вакханалия.

Казват, че Слави не можел да пее. Вярно е, че не е голям талант като певец, а и самият той си го знае. Но това не е толкова важно. Важното е, че хората около него са таланти, а той е този, който ги намери и събра, този, който ги сплотява и вдъхновява да творят.

Слави е душата и сърцето, силата и волята на шоуто. Стожерът на цялото предприятие. Той е този, в когото всички вярват, и на когото всички се уповават и разчитат. Затова е велик.

Концертът завърши с песента „Моя страна, моя България“ на Емил Димитров. 20-хилядната публика пя с цялото си сърце и с това изпълнение завърши една вълшебна вечер, която сякаш ни пречисти и възроди.

Slavi2Слави Трифонов стърчи над всички. Той е гигант в буквалния и в преносния смисъл на думата. Все още у нас няма друг шоумен от неговия калибър. Затова е толкова мразен. Затова сме готови да го разпънем на кръст. Всякакви дребни завистливи душици, жалки пълзящи червеи изливат тонове помия върху него. Наричат себе си философи, естети, моралисти или просто интелектуалци, а всъщност са обикновени нищожества, водени единствено от своята завист, злоба и некадърност.

Какво ли е да те мразят хиляди хора? Каква душевна сила се изисква да преглътнеш и да простиш злобата, заливаща те отвсякъде? Слави я има тази сила, защото знае, че има други хора, които го обичат и заради тяхната любов и вярност си струва да се бори и да продължи.

Той не е супермен. И той е човек, който има своите слабости и съмнения. Но има огромна воля за живот и за борба, с която заразява всички около себе си и успява да води целия си екип към успеха.

Срещу себе си стоях

и нямах път, но не спрях, а вървях…

Затова Слави е голям. Защото има голямо сърце. Затова винаги ще има своите последователи и винаги ще може да разчита на тяхната любов, защото тя е взаимна. Слави Трифонов преодоля голям душевен проблем благодарение на любовта и вярата на своите фенове и реши да продължи. Ние вярваме в него и винаги ще го подкрепяме.

Ние продължаваме! Заедно!

Публикувано на Лични, Музика. Запазване в отметки на връзката.

24 Responses to Ние продължаваме!

 1. mikeramm каза:

  Понеже започнаха да се появяват първите просташки коментари, педупреждавам: това е моят блог и коментарите се модерират. Много съм толерантен към мнението на другите и позволявам критика срещу себе си, но всяко нещо трябва да има някаква мярка. Тъпотии от рода: „Хахаха, хихихи, колко си прост, колко си друсан!“ няма да бъдат публикувани.

 2. Lambo каза:

  като ще забраняваш да изкажем свободно мнението си(нямам предвид нецензулни изсказвания) защо, въобще сте сложили това каре за коментари.Ако смятате да получавате само хвалебствия, пишете си сам.

 3. silenceto каза:

  Нямам думи да изразя какво изпитах на тоди концерт…. Беше хипер супер велико… Слави винаги ще е номер 1!!! ❤

 4. И сега да спра ли каза:

  Просто да ти е

 5. mikeramm каза:

  Както писах и по-горе – не забранявам свободното слово. Забранявам простотиите в моя блог. Мисля, че е достатъчно ясно и честно.

 6. nname каза:

  абе силен е, ама чак толкоз… най-големият успех на слави е като бизнесмен и организатор

 7. nname каза:

  ще ми се да вярвам, че слави е направил каквото може и си е изживял времето. ама май не е така, щото държавата и обществото тъпчат на едно място

 8. ecloga каза:

  Разплака ме човече… от смях, благодаря 🙂

 9. Добре бе човек ясно фен си! Доста инерция си насъбрал обаче на концерта и това малко замъглява първоначалното ти обективно отношение към външната среда! Като мине малко време, ще преосмислиш доста квалификации, както за хората, така и за боговете! Никой средно интелигентен (макар да смяташ всички които не харесват Слави за не такива – за което много грешиш – не подценявай никога никой и нищо е съвета ми към теб в случая) няма да отрече качествата, както неговите, така и на бенда а те не са малко! Но не смяташ ли, че тези ти крайни заключения те изправят пред доста противоречия а теб самия като личност?

 10. mikeramm каза:

  Не, не смятам 🙂

 11. А добре възможно е аз да съм сгрешил. Просто останах с впечатление от някъде прочетено, че си заклет рокаджия (цитираш тук, там и DIO)!? Пък може да си всестранно развита личност (при РОНИ и „устата” и софка” (HEAVY METAL и чалга барабар) и……) – лошо няма аз харесвам доста от това, което съм чел от теб не само от твоите блогове но все пак ми е все по-трудно да ти вярвам!!!

 12. Pingback: Кои обичат и кои презират “духовния титан” Слави Трифонов?

 13. Ели каза:

  Коментар по статията няма да пиша, защото този концерт го преживях много лично и не си заслужава да се изправям срещу хилядите хейтъри (а.к.а. модерни хора).
  Ще коментирам обаче коментара на господин Митев, който си позволи да засегне моята любима тема за етикетите е по-специално за позьорщината. Или с други думи – съдейки за хората така праволинейно, се показа като такъв с нисък таван. Ама много. И такива изказвания ми бъркат някъде навътре, та не мога да си замълча. Какво ми пречи да слушам метъл и въпреки това да преживявам всяка дума от Единствени на Слави и Софи? Всичко е въпрос на чувство. И ако Слави умее да създава такива усещания дори и у един човек, то трябва да му свалим шапка. А не да го заливаме с помия.

  Peace.

 14. Ели! Така се казва сестр ми! Преди да прочетеш отново двата ми коментара ама този път по-внимарелно искам да знаеш, че:
  Първият поздрав към съпругата ми на свадбата ни беше „Цвете мое“!!!
  Албумите „9-ти Трагичен“ и „Вавилон“ още се въртят в колата ми – сама сметни колко години е това! Просто исках да кажа, че не смятам хората, които не са ги чували никога за „обикновени нищожества, водени единствено от своята завист, злоба и некадърност“!!!!!!!!
  Нито пък тези които не харесват Duran Duran – бяхте ли с Mike Ramm на този концерт, който ПОДЧЕРТАВАМ според МЕН – „не беше просто концерт, това беше земетресение!

  Толкова бях поразен, че просто не знам за кое да пиша по-напред:

  за перфектното озвучаване ли, каквото никой досега не е постигал на концерт у нас?“ А ако не сте били – спокойно несте престъпници – пак според мен!!!

 15. Sunny каза:

  Що се трепете, бе, хора?
  Концертът на Слави беше зрелищен и това е факт! Ходила съм на няколко негови концерта – като се почне от „Ку-ку“, през „Каналето“ и „Хъшове“, та до „Шоуто на Слави“ – всички са били много хубави. Вярно, че преди не бяха с толкова ефекти, но Слави винаги е успявал да взриви публиката и да се настани в душите на хората! Последните няколко години концертите му взеха да стават еднотипни, но това е неизбежно! И все пак, евала, Слави! Въпреки, че си мисля, че проблемите около него бяха доста преувеличени (не че е нямал такива – не ме разбирайте погрешно). Но всичко около Слави се прави с голям шум, така че…

 16. zlatina каза:

  Слави Трифонов завинаги остава в сърцата на нас феновете
  Обичаме те Слави

 17. Ели каза:

  Отново за господин Митев – коментарът ми по коментара ти всъщност беше относно забележката за рокаджията, който трябва да е противоречива личност, за да хареса и Слави. Не ми хареса тази категоризация според музиката.
  За концерта нищо не съм казала 🙂 Между другото, прекрасна песен си избрал за съпругата си. Добре е да има такива мъже.

  С мир дойдох, с мир си отивам. Простете, закоравял форумец съм по душа…

 18. Maya каза:

  На мен пък много ми хареса концерта. Бях там с цялото си семейство. Впечатлява ме когато някой (или цял екип) прави нещо влагайки част от душата си в него, прави го, защото му харесва и на самия него. Това е достойно за уважение независимо с каква музика се занимава или нещо друго.
  Питам се колко от нас изпитват подобно удоволствие от работата си?

  Факт е, че едва ли някой учител по музика в училище е успял да накара децата да пеят с кеф „Къде си вярна ти любов народна“ и „Моя страна, моя България“, а Слави успя да ги накара (и то не само този път).

 19. Kristina каза:

  СЛАВИ Е НАЙ-ДОБРИЯТ!!!!!!!!!!!!!!!
  ОБИЧАМ ТЕ,СЛАВИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  НЕ,ОБОЖАВАМ ТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))

 20. Pingback: antibTV » Blog Archive » Заблуда!

 21. Pingback: Слави Трифонов ми припомни | Размисли и още нещо

 22. работа каза:

  Отиде си времето на Славчо

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s