Петъчна притча: Да изградиш света отново

Добре, това не е точно притча, но е една чудесна история, която ни разкрива колко изобретателни могат да бъдат децата. Хубаво е от време на време на ставаме отново деца – така светът би бил много по-интересен.

Да изградиш света отново

Един баща се опитвал да си прочете вестника, но малкият му син постоянно му досаждал. Накрая, решил да му измисли занимание за дълго, за да го остави на мира. Откъснал една страница от вестника, в която имало карта на света и я накъсал на малки парченца, като пъзел. След това ги дал на детето и казал:

– Ето ти нещо, което искам да направиш. Тук има карта на света и искам да я сглобиш обратно правилно.

Продължил да чете, знаейки, че с тази задача детето ще бъде заето до края на деня. Каква била изненадата му, когато 15 минути по-късно, детето дошло със сглобената карта!

– Майка ти ли те научи на география? – попитал бащата в почуда.

– Дори не знам какво е това – отговорило момчето. – Но от другата страна на листа имаше снимка на човек и аз просто сглобих неговата снимка, а картата на света се получи от само себе си.

Източник


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Advertisements
Публикувано на Мъдрости, Паулу Коелю и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Петъчна притча: Да изградиш света отново

  1. Поли каза:

    Възрастните вечно забравят колко непредубедено, нерамкирано и нестандартно умни са децата 🙂

  2. mimi каза:

    Възрьстите понякога забравят ,че децата нямат никакви грижи за ништо не се тревожат,те не знаят какво зньчи думата проблем.И понякога когато някой възрастните са потънали в грижи детето им вижда това.То е намерило решението на проблима ,но никой не го пита и то си мълчи за това хората си мислят,децата са никомпетентни.Но това,че децата само си играят е заштото нямат за какво да се притесняват.Понякога децата стават по умни от възрастните и може да не се вслушваме в съветите им, но поне да се допитаваме до тях, няма да ни дадат решение , но поне ще ни дадат идея как да решим проблема.Аз вярвам ,че е така.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s