Добри думи за добри хора: Денонощен автосервиз „Жицони“ – професионализъм и класа

Представяте ли си да ви се повреди колата, да се обадите в сервиза и оттам да ви кажат: „Мобилната група ще дойде до 30 минути на вашия адрес, за да я прегледа и репатрира, ако е необходимо“? Аз това досега само в американските филми съм го виждал. Днес, обаче, го преживях на живо и съм толкова възхитен от отношението към мен като клиент, че чак не мога да повярвам, че се е случило в действителност. Ето и цялата история:

Помня, че за последно ходихме с колата до един супермаркет, пазарувахме и после я паркирахме пред блока. По празниците трябваше да пътуваме, но валеше много, а и аз не се чувствах добре, така че прекарахме почти цялото време у дома. В края на уикенда решихме да се поразмърдаме малко от апартамента и да си налеем минерална вода от Банкя – любимо наше място за семейна разходка. Натоварихме се, натъкмихме се, врътнах ключа и… нъц! Нито звук, нито вопъл – колата не пожела да запали. Отворих капака, гледах като индианец, клатих глава, но нищо не можах да направя. Реших, че ще търся решение в началото на работната седмица.

В понеделник сутринта започвам да търся майстори. Досега няколко пъти съм имал проблеми с електрическата система на колата – като на сегашната ми – Renault Laguna, – така и на предишната – Volkswagen Polo. И всеки път съм водил един и същи идиотски разговор с различни майстори от различни сервизи:

– Ало, имам проблем с колата – не може да запали.

– Ами докарайте я в сервиза да я видим.

– Как да я докарам – нали ви казвам, че не може да запали!

Само като си помислих, че отново трябва да водя този разговор и да се чудя как да закарам угасналата си кола в някой сервиз, направо ми се сви сърцето. Реших се на отчаяна стъпка – да попитам бай Гугъл дали пък не знае за сервиз, който да извършва авто услуги на място. И – о, чудо! – още сред първите резултати открих такъв – автосервиз „Жицони“. Още по-хубаво беше, че имат клон и в „Люлин“, така че бяха близо до мен. (По-късно осъзнах, че даже работят денонощно, така че не е било нужно да чакам понеделника.)

Обадих се и веднага ми отговориха, че мобилната група може да дойде до 30 минути, което ме изненада приятно. Момчетата наистина дойдоха много бързо, огледаха я набързо и прецениха, че трябва да се закара в сервиза, тъй като на пръв поглед нищо не се виждаше. Успяхме да запалим колата с бутане и сами я откараха в сервиза с обещанието, че услугата включва и обратното връщане на автомобила. Това вече ме хвърли в поезия! Аз дори нямаше нужда изобщо да ходя до сервиза! Веднага се ощипах силно и ме заболя – значи не бях сънувал!

Малко по-късно симпатична (на глас) девойка ми се обади да ме разпита за обстоятелствата, при които последно съм карал колата и да й опиша как работи имобилайзера, който е поставян допълнително в колата и се предполагаше, че може да е причината тя да не може да запали. След известно време същото момиче ми се обади втори път да ми каже, че все още не са открили причината за повредата, поради което се налага разглобяване на стартера, което ще струва определена сума и аз трябваше да дам своето съгласие за това. Представяте ли си? Не правят скъпо струващи действия преди клиентът да ги е одобрил! Кой друг прави така?

Естествено, съгласих се и след още известно време ми звъннаха трети път да ми кажат, че са установили къде е повредата, съответните части са сменени и колата ми е готова. Ако желая, мога да си я взема от сервиза или мобилната група да ми я докара обратно до нас, откъдето я взеха. Реших да се направя на американец и избрах да ми я докарат до нас. Трябваше да изчакам малко, тъй като момчетата са имали и други задачи по това време, но не след дълго колата беше отново паркирана пред моя блок, работеща идеално.

Не мога да не споделя, че съм възхитен от работата на целия екип на сервиз „Жицони“ – явно всички в тяхната фирма са разбрали, че единственият начин да успееш в бизнеса е да дадеш на клиента онова, което му трябва и да се отнасяш към него с уважение – уважение към времето му и към неговите желания. Много малко е необходимо, за да предложиш удобно за клиента решение – вместо той да си губи времето да идва при теб – ти иди при него. Парите са без значение – за това, че ми спестяват време, труд и притеснение, аз ще си платя нужната сума. Важното е да знам, че има специалисти, които ще се погрижат за всичко, от което аз не разбирам и че в крайна сметка ще си получа колата обратно с всички проблеми оправени. Когато човек получи такова обслужване, той е готов да плати колкото му поискат, защото всички грижи са свалени от неговата глава.

Днес момчетата и момичетата от сервиз „Жицони“ ме накараха да се почувствам специален. Колата ми беше поправена, а аз имах време да си свърша работата и спокойствието да не се притеснявам за проблеми, с които те могат да се справят отлично. Ето това е пример за истински професионализъм и за перфектно отношение към клиента. Такива фирми печелят уважението и лоялността на клиентите и ще останат за дълго на пазара. Надявам се, че техният пример ще бъде последван и от други компании. Не е трудно – нужно е само малко мисъл и малко старание, които се отплащат многократно.

Пожелавам им успех!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Добри думи за добри хора, Обслужване и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Добри думи за добри хора: Денонощен автосервиз „Жицони“ – професионализъм и класа

  1. Ами, само мога да те похваля за добрия избор, Майк. А и аз, както знаеш съм в Люлин, така че може и аз да се възползвам, ако се наложи (дано да не, обаче) от посочения от теб сервиз. Определено звучи много добре всичко, което си описал по-горе. Да си караш колата със здраве!

  2. Anna Nikolaeva каза:

    Страхотно е, че познавате такива хора…вярвайте ми има доста от тях, но са из цялата ни страна. Хора, който са не само професионалисти, но и Истински Човеци! Разказа ви е вълнуващ за мен, защото сама жена като мен има доста такива проблеми (както може да се досетите) с които да не се справи – особено автомобила! А това – „денонощно“ е като благодат за една майка с малко дете – денонощни аптеки, денонощни лекарски услуги, денонощни магазини, денонощни козметици ако щете – защото време за последното не остава от детето и работата….

  3. Pingback: Денонощен автосервиз “Жицони” – п рофесионализъм и … | К+

  4. Майк Рам каза:

    Напоследък се нароиха много спамерски коментари против този автосервиз и с обвинения към мен, че сум написал платена публикация. Заявявам, че това, което съм написал, е моя личен и конкретен опит и аз съм много доволен от обслужването, което получих. Ако с някой друг клиент хората от сервиза са се държали по друг начин, това говори лошо за тях – значи са непостоянни.

    Във всеки случай мнението си няма да променя, докато не ми се наложи втори път да ползвам техните услуги, а на злобни и просташки коментари няма да позволя да ми цапат блога. Поради тази причина затварям този пост за коментари. Който иска – да пише другаде. Интернет голям!

Коментарите са изключени.