Блогърски обяд

Преди известно време Тодор Христов от alabala.org постави въпроса „Какво обядват блогърите?„, споделяйки, че на него самия от блогване не му остава време да обядва като хората, а и обядът му трудно може да се нарече „здравословна храна“. По този повод той покани някои конкретни блогъри да споделят как, кога и с какво се хранят те на обяд, ако въобще намират време за това.

Въпросът, разбира се е интересен за тези, които се занимават с тази дейност „професионално“, т.е. блогването отнема доста голяма част от техния ден и до някаква степен носи материална възвращаемост. тези, които блогват от офиса в работно време, предполагам, че имат същия дневен режим, както и останалите си колеги и ходят на обяд заедно с тях.

Аз мога да кажа, че се занимавам с писане на блогове професионално дотолкова, че то отнема наистина значително време – средно половин работен ден – и освен това косвено е носител и на приходи в моята фирма. Обикновено започвам да пиша още със ставането и понякога така се увличам в работа, че наистина пропускам и закуската, и обяда, и започвам да усещам неистов глад някъде към 3-4 часа следобед, който ме кара да прекратя заниманията си и да се отдам на биологичните си нужди.

В повечето дни, обаче, моментът на задоволяване на глада настъпва към 1 часа, което си е съвсем нормално време за обяд. Често ми се случва да работя в леглото (един от недостатъците на лаптопите), но храненето винаги се извършва в кухнята, на маса.

Докато е все още лято, основното ми меню е базирано на пресни зеленчуци – салатата от домати или краставици задължително присъства на масата. Освен това обичам да хапвам сирене, маслини и някаква мръвка под формата на колбас или пържола. Не мога да не си призная, че обичам да хапвам и хляб, колкото и да е набеждаван за вреден. За съжаление, не обичам много плодове и рядко ги ям. Единственото изключение е гроздето, което отново влиза в категорията на вредните за мен храни поради високата си захарност.

Понякога обядът е нещо като по-солидна закуска и наблягам предимно на филии, намазани с маргарин, пастет или… (познайте какво?) лютеница. Но това, обикновено се случва през зимата, когато не е сезонът на пресните зеленчуци.

Времето за обяд не е само време за хранене. То е и време за почивка и разтоварване на ума. Обикновено си пускам телевизора, за да гледам новини или някой кратък сериал, а храненето винаги се завършва от чаша кафе и 1-2 цигари. След това съм отново готов за подвизи и се връщам към работа.

Обядът е време и за преглеждане на задачите за деня, обмисляне на нови идеи и провеждане на телефонни разговори. Не обичам да ме прекъсват, докато работя и затова се опитвам да отхвърля повечето делови задачи и разговори за времето около обяд. Затова и обядът е не просто време за хранене, а период, в който върша организационна работа и в същото време си почивам творчески. Обядът ми е специален ритуал, който не мога да пропусна. Дори понякога да се наложи да го отложа чак до вечерта.

Въпросът „Какво обядват блогърите?“ би могъл и да се разшири до това „Какъв е вашият дневен режим?“ – кога пишете, кога събирате идеи и информация, кога отделята време за семейството и близките си? Ще се радвам, ако и други блогъри споделят информация как преминава техният ден.

Ако харесвате моите статии или моя стил на писане, ако това, което публикувам, ви е интересно, забавно или пък ви дразни, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Лични и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Блогърски обяд

 1. пламен каза:

  Ха, салам. Пусни един глас в анкетата на моя блог 🙂

 2. марто каза:

  хахах бате ако изядеш гроздето и доматите не ми се мисли кво ще стане 🙂

 3. Майк Рам каза:

  @Пламен, пуснах и аз своя глас. Към момента борбата е равностойна. Аз заложих на телешкия салам 🙂

  @Марто, изядох ги с апетит. Нищо страшно не стана 🙂 Тренирал съм 🙂

 4. thesnails каза:

  Само охлюви не яжте!

 5. Майк Рам каза:

  Споко, не ям такива неща 🙂

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s