Sex, Blogs, and Rock’n’Roll

blogger-sex-1

Играта „Коя блогърка от твоя блогрол би изчукал?“ стигна и до мен. В същото време, по повод на тази игра, попаднах и на „Първия закон на блогърските игри„, който гласи, че всяка подобна инициатива започвала със следното извинително-обяснително встъпление:

По принцип не си падам по такива неща, но
блаблабла блабла

което в превод означавало:

Абе да се застраховам, че не съм тъпак, не се водя по акъла на масите и по принцип съм над тия неща, ама… сега ме сърбят ръчичките…

Аз пък ще отговоря, че много си падам по такива неща и имам поне три причини за това:

 • Първо, обичам да попълвам лексикони. Това идва още от детството ми, когато другите деца си правеха едни големи лексикони и си ги даваха едни на други да ги попълват. Друг е въпроса, че само мен ме пропускаха, защото за тях съм бил напълно безинтересна личност. Явно имам неизживяно детство.
 • Второ, много обичам да разказвам за себе си. Просто не познавам по-интересен и по-любим човек от самия мен. Каква душевност! Какъв характер! И всеки ден откривам нови и нови неподозирани черти на своята невроятно богата личност.
 • Трето, подобни игри, ако се проведат правилно, носят полезни линкове на сайта. Това е тема, която има съвсем практическо (SEO) значение и вероятно ще я развия по-подробно в друг пост.

С други думи, ужасно много обичам да участвам в такива игри.

Само че тази ще я пропусна.

И ще обясня защо.

 • Първо, тази игра е много сексистка. Прави се само между мъже и се говори за жени, които би искал да изчукаш. Звучи сякаш си купуваш кон от пазара и го оглеждаш дали е достатъчно здрав и силен. Не че защитавам позициите на феминистките, но наистина такава игра не ни прави чест, а се бараме интелигентни хора.
 • Второ, жените, които чета в блогрола си са малко, но пък за сметка на това пишат хубаво. И това е причината, поради която се намират там. Аз ги харесвам защото са оригинални блогъри, а не защото имат дълги крака или големи цици. Между другото, голяма част от тях нямат снимки, така че нямам никаква представа за външния им вид, камо ли да се възбуждам от него.
 • Трето, отношенията ми с тях се основават на уважението. Ценя това, което пишат и което мислят, и ги харесвам като личности. Много бих се радвал да бъдем и приятели, а това за мен е много по-ценно от едно изчукване. Дори и само хипотетично.
 • Четвърто, аз съм щастливо женен мъж, а те също са или омъжени, или си имат постоянен партньор, така че защо трябва да си усложняваме живота, ненужно провокирайки ревността на невинни хора и създавайки излишни сътресения в тези хармонични връзки?

С две думи – обичам жените и ги уважавам и ценя като хора. Блогърките не правят изключение. Не съм феминист, а по-скоро искам да бъда джентълмен. За съжаление, ме нарекоха „чичара“. Няма угодия! 🙂

Надявам се, че създателите на играта и по-специално Bla, от когото получих топката, няма да се разсърдят, че не я продължавам. Може да съм чичара, но и аз си имам принципи!

Това е.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

14 Responses to Sex, Blogs, and Rock’n’Roll

 1. UZUMAKI каза:

  Oh, that’s а pity.

 2. nousha каза:

  Джентълмен, я 🙂
  Много хубав пост!

 3. Michel каза:

  Respect, bro! 🙂

 4. Светла каза:

  Присъединявам се към Мишел. Само така!

 5. Mikhail каза:

  Това че си написал, че по принцип харесваш дълги крака и големи цици, пак е дискриминационно. Сега като те погнат феминистките…
  А ти си мислеше, че с този пост си се отървал 😉

 6. Майк Рам каза:

  @Mikhail, не съм написал в прав текст, че аз харесвам дълги крака и големи цици (най-малкото, защото второто не е вярно), а в смисъл, че такова е общоприетото разбиране за женска красота.

  То, по твоята логика, самият факт, че харесвам жени, е много дискриминационен, ама не мога да обърна резбата, само за да се харесам на шепа хора. Сори.

 7. Майк Рам каза:

  Ама нищо не казвате за илюстрацията. Аз мисля, че тя е по-оригинална и интересна от самия пост 🙂

 8. UZUMAKI каза:

  Илюстрацията е дискриминационна. 😀 За разлика от играта, която е чист, безобиден фън. Имам чувството, че адски насериозно си я взел. 🙂 Пък и никъде не се казва, че „прелъстените“/“предизвиканите“ трябва да са непременно жени/мъже. 😉

  PS Ако някой изревнува от подобен пост, значи има issues.

 9. Майк Рам каза:

  Не, бе! Не я взимам на сериозно. Просто използвам повода да се представя в малко по-добра светлина, от тъп чичара 🙂

  Единственото сериозно нещо е, че ти връщам линка в знак на колегиалност. 😉

 10. UZUMAKI каза:

  Fair еnough. 🙂

 11. frog’n roll каза:

  Мернах „Rock’n’Roll“ и се полакомих да прочета, а тя каква била работата, хехеееее.

  Поздрави на джентълмена и сладурчето Узумаки. 🙂

 12. UZUMAKI каза:

  Поздрави и на теб. 😉

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s