Добри думи за добри хора: Роси Ратайска и нейният магазин за умни неща

Преди време, когато изчезна портмонето на дъщеря ми, се замислих може ли да се измисли някакво средство, което да предпазва в някаква степен чантите и портмонетата ни от кражби. В отговор на тези мои мисли, Роси Ратайска беше човекът, който не само ни оказа морална подкрепа за загубата, но ми предложи и решение на проблема, което тя продава в своя магазин, оригинално наречен Умни неща.

Скоро след случката реших да го посетя на място (намира се на ул. „Париж“ 7 в София) и да го разгледам, а там успях да се запозная и със самата му собственичка лично. Магазинчето е малко, но много интересно, а Роси е човек, който обича да разговаря с клиентите си и да представя различните „умнотийки“ с желание и откровеност. Някои от нещата, които се продават там, са много полезни, като безжичната охранителна камера или алармата за портмонета, други са забавни, като отварачката за бира с брояч или кашлящия пепелник, а за трети трудно може да се определи някаква практическа полза, но едно ги обединява всички – някой наистина се е потрудил да ги измисли и е получил оригинален резултат.

Срещата ни беше много приятна и продължи доста време, а накрая тя ме изненада, като ми подари две карти срещу джебчии, които всъщност бях дошъл да купя. Картата е вид аларма, която започва да пищи щом някой ти отвори портмонето. Просто, но ефективно средство, чийто най-силен ефект е изненадата. За самата карта ще пиша допълнително и с повече подробности. И двамата с дъщеря ми ги ползваме, но все още имаме нужда да изградим постоянни навици за настройка на картата, за да я ползваме най-ефективно.

Искам специално да благодаря на Роси за благородния жест и за моралната й подкрепа в онзи неприятен за нас случай и тъй като днес е рожденият й ден – да й пожелая доброто, което прави да й се връща многократно, да намери много умни клиенти за умните неща, които продава, и да бъде винаги обградена с верни и достойни приятели.

Благодаря ти, Роси и честит рожден ден!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Advertisements
Публикувано на Добри думи за добри хора и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Добри думи за добри хора: Роси Ратайска и нейният магазин за умни неща

 1. Макс каза:

  Пожелавам ви, да не се налага картите да влизат в действие. Аз също ще го посетя този магазин 🙂

 2. Надето каза:

  Благодаря за хубавата новина и за откритието! Присъединявам се към поздравлението ти към Роси. Да е жива и здрава и все така находчива! Досега знаех само един такъв магазин – беше в гараж, сега са вече в магазин – „Без паника“. И там е много забавно. Паниката идва с цената, но пък удоволствието си заслужава / стига да можеш да си го позволиш/. Моят син има една хубава приказка: Консумативи не подарявам!. И затова се радвам на такива хора, защото ми дават това, което сама не мога да измисля.

 3. morrt каза:

  Майк, благодарение на този пост, вече сме клиенти на Роси. Имаме си радиоуправляема лодка. Тя е малко детска, но и ние не сме пораснали чак толкова…
  🙂
  Благодаря!

 4. Майк Рам каза:

  morrt, честито! Пожелавам ви много весели моменти с лодката!

 5. Карта срещу джебчии, много хитро – все пак няма как да мъкнеш камера на гърба си, а и каква е ползата ако джебчията вече те е обрал.

  До магазинчето не знам кога ще стигна, но линка, който си пуснал вече го посетих – включете си тонколоните за пълен ефект 😉

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s