Седмичен блог дайджест 1

Напоследък отвсякъде ни залива информация и то в такива огромни количества, че човек направо се задавя. Не стига, че си губим времето да преглеждаме тонове публикации от RSS агрегатори и социални мрежи, ами въпреки това, някои ценни материали ни убягват, затрупани от следващите, които нетърпеливо искат да обсебят нашето внимание.

Затова, реших да започна една нова рубрика, наречена „Седмичен блог дайджест„, в която всяка събота (когато мога) ще публикувам интересни публикации от българското блог-пространство, които считам, че биха били интересни за вас, и които е вероятно да сте пропуснали, покрай останалата шумотевица.

За тази седмица съм събирал материали от понеделник до петък, а за следващото издание на дайджеста ще включа и публикации от този уикенд.

Надявам се да ви е интересно.

Понеделник, 19.04.2010

Историята на бременната Аревик, която е затворена без вина в лагера в Бусманци и не може да се събере с любимия си Давид стигна до всички в интернет. Тук ви предлагам една статия на Lyd, в която има връзки и към други публикации по темата.

Даниел Панев забелязва, че хората все повече ги мързи да се движат пеша, дори и когато става дума за много къси разстояния. Той ни нарича Нечовеци. Може и да е прав.

Боян Юруков пък прави анализ на нашето отношение към „кризата“ и твърди, че популистките обяснения в медиите за причината и за вината за кризата съвсем не отговарят на истината в поста си Я, криза!

Моят вулкан, твоят вулканКиро е събрал черния хумор от Twitter по повод изригването на „исландския вулкан“ с непроизносимото име.

Велян прави рецензия на филма „Мисия Лондон“ и задава неудобния въпрос: Склонни ли сме да приемаме по-ниско качество с оправданието, че е българско?

Христо Блажев публикува моето ревю на книгата „Направено да се запомни на Дан и Чип Хийт в блога си „Книголандия“. Книгата е много интересна – заслужава си!

Вторник, 20.04.2010

Ана Бако ни припомни невероятната история на човека сблъскал се с варел с тухли няколко пъти, докато се претрепал напълно. Не знам дали е по истински случай, или добър виц, но ще се скъсате от смях като я прочетете.

Haggard изнесоха концерт в Пловдив заедно с местната филхармония. Вижте моя репортаж от уникалното събитие, ако сте го пропуснали през седмицата.

Историята на Аревик продължава. Отново Lyd ни дава информация за развитието – създаването на петиция за регулиране на статута на имигрантите в България, както и създаването на Фейсбук групата в нейна подкрепа.

Деница Стоева от блога „На „ти“ с парите“ стига до една оригинална идея как да с справим по-добре с времето си в статията „В търсене на липсващото време„.

Сряда, 21.04.2010

Любендиловизми – Ана Бако представя подбрана колекция от бисерите на Любен Дилов – син във Фейсбук. Страхотно начало на работния ден!

Metal Katehizis представиха двете страни на един конфликт: рекетьорския стремеж на „Музикаутор“ да прибират пари от всички, които се занимават с музика и безумното им заявление, че концертът на Haggard е с неуредени авторски права, както и отговорът на самите музиканти от Haggard и на организатора на техния концерт – „Арт БГ“, че нямат нужда от подобни посредници, за да уредят взаимоотношенията си.

Рецензията на Димитър Цонев за постановката на учебния театър на НАТФИЗ „Юлий Цезар“, представена в Пловдив, толкова много ми хареса, че предизвика желанието ми да я гледам.

Четвъртък, 22.04.2010

Още една интересна публикация от Димитър Цонев за новите планове на Facebook да „колонизира мрежата“, стратегическото им партньорство с Microsoft и как това ще се отрази на техните потребители.

Христо Радичев е написал прости, но мъдри съвети за това как се организира събитие. Аз, като човек, който вече близо година се занимава с такава работа, в Клуб „Спри и помисли!“, признавам, че тези правила са абсолютно верни, мака че някои неща ги научих по трудния начин.

Петък, 23.04.2010

Уточнения по случая „Аревик отново от Lyd. Публикувам линкове към нейните публикации, защото ми харесва желанието й да помогне за една добра кауза и в същото време разумния й, без капка фанатизъм, подход към проблема.

Непостижимите цели или какво, по дяволите, правим в този екип? – една много силна статия на Борислав Дянков в блога InspireLearning от серията, посветена на работата в екип.

Христо Блажев се гневи (и с право) на стремежите на „борците за авторски права“ да ограничат достъпа до книги на онези, които не искат да си плащат в статията си „Да ограничим четенето, защото някой си губи милиончетата?„. Във времена, когато четящите книги хора намаляват и се налага да се измислят специални международни дни на книгата, Христо издига новия лозунг: „Пиратството ограмотява!„.

Работната седмица завърши с първата част на хумористичните цитати, родени от стреса в работата от моя блог „Нова работа“ и с две чудесни притчи – едната, озаглавена „Цената на живота„, публикувана от  Георги Танев, а другата – „Правото на прошка„, която аз публикувах тук.

Приятно четене!


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Седмичен блог дайджест и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

13 Responses to Седмичен блог дайджест 1

 1. frog каза:

  Доста трудоемко начинание. Възхитена съм. 🙂

 2. Kikimorka каза:

  Много полезна идея. Благодаря за прегледа, някои неща бях чела, други – не. Имаш си последовател:)

 3. Майк Рам каза:

  Благодаря! Дано да бъде полезно.

 4. ssk каза:

  Хубава и полезна (за теб) инициатива. 🙂

 5. LeeAnn каза:

  Много полезно, благодаря ти 🙂

 6. Krassi Aristo каза:

  Брово Майк, много добра идея. Благодаря ти! Аз не успявам да следя всичко а ти даваш най- доброто , което си заслужава. Чудя ти се как успяваш с всичко това! Хубава неделя!

 7. fen каза:

  Майк Рам Reader, 10x.

 8. morrt каза:

  Браво. Много новаторско(за мен) и много полезно.
  Благодаря за труда.

 9. Майк Рам каза:

  Много се радвам, че идеята ви харесва. Продължавам с пълна пара напред! 🙂

 10. Мая каза:

  Доста амбициозна задача, но пък резултата е полезен. Пожелавам ти успех!

 11. Виолета каза:

  Колко успокояващо ми действа влизането в твоя блог, Майк Рам. Ти си от малкото останали рицари на доброто и съзиданието.

 12. Поздравления за идеята! Много е полезна !

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s