Една голяма молба

RSS feedИмам една голяма молба към всички, които са се абонирали за моята RSS емисия. Оказа се, че досега съм подавал линк към оригиналната емисия на wordpress, а всъщност имам и емисия, която минава през feedburner. Молбата ми към всички абонати е, пререгистрирайте емисията на моя блог да взема RSS хранилката от feedburner. Адресът на RSS емисията е http://feeds.feedburner.com/silvermountain.

Ако бях някой хитър продавач, щях да ви обяснявам надълго и нашироко за огромните предимства и удобства, които дава feedburner и да ви омайвам и убеждавам веднага да се прехвърлите на новата хранилка, за да не изпуснете гювеча. истината е, че не знам с какво точно е по-различна тяхната емисия от оригиналната. Единственото, за което се сещам, е, че те твърдят, че техният формат е по-преносим, т.е. по-добре се справят с различните кодировки, което означава, че вероятността да видите текста изпълнен с въпросителни или някакви други странни знаци, е много по-малка.

Истината е, че ако ползвате хранилката от feedburner, аз имам малко повече информация за вас. Най-малкото знам колко са ми читателите по RSS, докато иначе не знам това. Този блог е най-популярния от всички, които поддържам (а те са вече 6), а за него имам най-малко информация. Едно поради забраната да се слагат скриптове и второ заради това, че досега съм предлагал неправилния адрес на RSS емисията. Затова съм написал, че това е просто молба. Допуснал съм грешка и ако не ви представлява голямо усилие, моля ви, регистрирайте новия адрес на RSS хранилката във вашия четец. Много ви благодаря!

Разбира се, всеки нов абонат е добре дошъл! За тези, които не знаят какво е RSS и как се ползва, ще кажа с две думи. RSS емисията е начин да получавате всяка нова статия от моя блог във вашия RSS четец без да се налага да посещавате сайта, за да проверите дали не е излязло нещо ново. Най-популярния RSS четец (RSS reader) е Google Reader, който е безплатен и може да се ползва със същото потребителско име и парола, с които си влизате в GMail. Ако харесвате това, което пиша, единственото, което трябва да направите, е да копирате този адрес – http://feeds.feedburner.com/silvermountain – и да го регистрирате във вашия RSS четец. Така ставате мой абонат и ще получавате автоматично RSS емисиите на този блог.

Забележка: някои от емисиите на моя блог са частични, т.е. не съдържат пълния текст на поста, особено ако постът е твърде дълъг. Гледам да публикувам оптимално количество текст, така че ако не ви хареса бързо да преминете към следващия пост във вашия четец, а ако ви хареса, лесно можете да дойдете в самия сайт и да прочетете целия материал, както и да се включите в дискусията с коментари.

Заповядайте!

Публикувано на Блогове, Лични и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Една голяма молба

 1. Michel каза:

  Привет,

  С малка редакция на .htaccess файла, можеш да пренасочиш автоматично всички wordpress-генерирани емисии към feedburner:)

  (потърси в google и в wordpress.org форумите) 🙂

 2. Майк Рам каза:

  Michel, благодаря ти за съвета, но мисля, че тук нямам достъп до този файл 😦

 3. Vae каза:

  Добре, щом искаш 🙂

  А в случай че би ти било полезно по някакъв начин, да ти кажа – аз те чета през netvibes.com, досега през wordpress адрес в полето за емисии (мм не знам как да се изразя, но ти знаеш какво имам предвид), и всичко си е излизало винаги окей – картинки, линкове, болд, каквото там си слагал за красота 🙂

 4. Майк Рам каза:

  Vae, всичко това е чудесно, но аз просто не знаех, че ти си мой читател. Благодаря ти!

 5. Божо каза:

  А какво мислиш за това:

  http://yasen.lindeas.com/bg/book/dont-do-this-to-your-feeds

  аз нямам мнение – не ползвам RSS, но ми стана интересно съпоставянето на двата поста.

 6. Майк Рам каза:

  Някои от нещата, които Ясен обяснява не ги разбирам, но в един главен показател нямаме разминаване – feedburner ми дава информация колко са абонатите на емисията ми, което wordpress не ми го дава. Аз мисля, че читателят не губи нищо от това.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s