Тестове – политически и графомански

Това, че рядко пиша за политика съвсем не означава, че нямам политически възгледи. Просто не смятам, че политиката трябва да ръководи нашия живот, затова избягвам да пиша и да коментирам на тази тема. Това, което ми прави впечатление, обаче, е, че хората у нас масово не разпознават политическите течения и идеологии и често изповядват противоречащи си идеи. За щастие, благодарение на Ники Бачийски, попаднах на един много интересен политически тест, който помага да разберем собствените си политически пристрастия.

Тестът е на английски и големият му недостатък е, че няма индикация докъде сте стигнали. В един момент човек почва да се дразни, че има още една страница с въпроси и въобще не му се вижда края. Всъщност, страниците са около десетина, така че попълването му не отнема много време, но липсата на информация за прогреса е доста притеснителна.

Центрист

Моят резултат (както и очаквах) е центрист – умерен в икономическите си разбирания и по-либерален в обществените. Това го приемам като човек, който избягва да изпада в крайности, но се чудя дали ако човек за някои въпроси има леви разбирания, а за други – десни, дали пак няма да излезе центрист. Все пак мисля, че тестът е полезен, така че силно ви го препоръчвам. Може и да споделите вашите резултати в коментарите.

***

35% по-многословен

Другият тест, на който попаднах благодарение на Ваня, е предимно насочен към блогърите и изчислява доколко сме многословни. Аз и преди да се тествам, си знаех, че обичам да разказвам с повечеко думи онова, което искам да споделя, така че резултатът – моите постове са с 35% по-дълги от средно статистическите – никак не ме учудва. Мисля, че има някаква оптимална мярка, която е достатъчно описателна без да става досадна за читателя и аз се опитвам да я намеря. Твърде кратките постове казват твърде малко, а твърде дългите омръзват на читателя. Моето лично наблюдение е, че повечето блогъри пишат кратки постове. Щом моят резултат е само 35% по-дълъг от средния размер, значи съм уцелил точния размер.

Всъщност, това трябва да го кажете вие, така че ако мислите, че моите текстове са твърде дълги или твърде къси – споделете мнението си – за мен е важно да разбера какви са вашите предпочитания.


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Блогове, Общество и нрави и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Тестове – политически и графомански

 1. Ваня каза:

  И аз се оказах в центъра(на политиката). 🙂 Обаче въпросите са твърде много и разнопосочни, може би наистина е нещо средно между леви и десни идеи по различни проблеми.

 2. Acnapyx каза:

  Покрай миналия път, когато Бачийски беше писал за политическия тест, и аз го изкарах. Оказах се демократ с леки забежки на центризъм. Сега си направих труда пак да се пробвам на него – съвсем с малко съм мръднал още повече накъм центъра.

 3. Pingback: ПЕТЪК 13: Имен ден на блога ми, ще го почета с 13-секундно мълчание ;-) « Петък 13 - личен блогослов на Мариана Евлогиева

 4. nicofree.bg каза:

  Е,за политически тест – аз се оказах на 73% по социалната освободеност и на 43% по икономическата скала. Което ме описва като демократ. Виж ти, кой да знае …:о)

  А за многословието, даже и без да се меря ми е ясно …

 5. Вяра каза:

  Аз излязох демократ. Интересен беше!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s