Турне от семинари по управление на проекти

Както вече писах, моята първа професия е управлението на проекти. Опитът ми в тази област ми дава увереност да помагам на хората, които работят по проекти, да ги консултирам и да водя семинари по различни теми в тази област. Доскоро всички семинари и обучения ги правех в София, но често чувах коментари, че и извън столицата има много хора, които имат нужда от подобни обучения, но нямат възможност да пътуват до София или просто им излиза твърде скъпо.

Това ме накара да си спомня за старата поговорка за Мохамед и планината и да предприема риска да проведа няколко семинара в провинцията. Речено-сторено. Следващата седмица заминавам за Варна, където ще проведа два семинара по управление на проекти, а още една седмица по-късно ще направя същото и в Русе. Ето програмата:

 • Семинар „Управление на проекти за простосмъртни„: на 15.11.2011 във Варна и на 22.11.2011 в Русе. Семинарът разкрива основните понятия и принципи в проектното управление. Той представя същността на понятието “проект”, неговите основни компоненти, цели и особености. Давам множество интересни примери, а по време на дискусиите ще коментираме значението на проектите в бизнеса, критериите за успех и провал на проекта, изборът на подходящата методология и стъпките за неговото успешно реализиране.
 • Семинар „Управление на риска в проекти„: на 16.11.2011 във Варна и на 23.11.2011 в Русе. Това е един практически уъркшоп, фокусиран върху конкретните стъпки, които проектния екип трябва да извърши за идентифициране, анализ и противодействие на рисковете, с което да си гарантира значително по-висока сигурност в крайния успех на проекта. Ще работим върху един примерен проект и ще разкрием и анализираме всички потенциални рискове, които могат да възникнат в него.

Ако работите по проекти и гоните срокове, ако имате ограничен бюджет и възложител, който постоянно ви притиска с нови и нови изисквания, значи тези семинари със сигурност ще ви бъдат полезни. Ако имате колеги или приятели, които се борят със същите проблеми и са от Варна или от Русе, споделете тази информация с тях. А на сайта на моята фирма РамСофт можете да намерите повече информация за семинарите и за начина за регистрация.

Ако темата за управлението на проекти ви интересува и се колебаете дали да дойдете на семинарите, ето още малко информация:

Ето и самото видео и тук. То представя част от въпросите, които разглеждам в моите семинари и от него можете да усетите духа и настроението на семинарите, които водя. Надявам се да ви е бъде интересно.

Майк Рам за целите на проекта


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Събития и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Турне от семинари по управление на проекти

 1. Michel каза:

  Хареса ми снимката, „щастлив господин с куфарче кара колело с едно колело насред полето и размахва ръце, за да запази равновесие“… 😀

 2. Майк Рам каза:

  Щастлив е, защото си е изчислил рисковете и е подготвен за тях 🙂

 3. Michel каза:

  Знам аз… като девойките, които се опитват щастливо да пият вода от шишето (но не успяват), и радостни служители, които подскачат към тавана с лаптопите си… iStock си е изкуство по-своему, дето се вика… 🙂

  ( http://thehairpin.com/2011/11/women-struggling-to-drink-water )

 4. Pingback: Събития, събития… Част 4 – DiVino.Taste и семинари по управление на проекти

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s