ХаХаХа Импро Театър – безкрайно забавление

HaHaHa-Impro-1

Можете ли да си представите, че е възможно да гледате едно и също шоу няколко пъти и всеки път да ви е интересно?

Едва ли.

ХаХаХа Импро Театър обаче са измислили формулата на успеха – те ни предлагат уникални представления, които са толкова щури и забавни, че можеш да получиш разтежение на лицевите мускули от смях 🙂 Всъщност, уловката е в това, че всеки път представленията са различни. Импро театърът е представление, при което сюжетът и диалогът се измислят на момента, като в това публиката участва активно, давайки предложения, които групата реализира.

Всяко шоу е уникално. Няма друго, което да е изиграно по същия начин и това го прави невеоятно привлекателно за зрителите, превръщайки ги във верни фенове. Идеите им са щури и откачени и са идеалното лекарство против стрес, скука и патологична сериозност. И ако си мислите, че е лесно – не е.

HaHaHa-Impro-2

Вярно е, че момчетата репетират здраво за всяко представление, но болшинството от скечовете, които представят, се импровизират директно на сцената. Естествено, не винаги сценката се получава успешно, но пък това са „рисковете на живото предаване“, както казват по телевизията. Важното е, че ние, като зрители, също участваме в шоуто с идеи и реакции, и това ни кара лесно да прощаваме някои дребни несполуки.

За сметка на това пък, успешните скечове просто могат да ви размажат от смях. Не мисля, че има смисъл да ви преразказвам ефектните скечове, които съм гледал, тъй като не бих могъл да ги предам достатъчно добре с думи, а и не е ясно дали някога ще ги видите същите. Но със сигурност мога да кажа, че когато отидох да ги гледам за първи път, бях доста скептично настроен. Въпреки, че самият аз съм учил театрално актьорство и режисура, мнението ми за българския театър е доста негативно, главно заради твърде пошлия прочит на пиесите и опитът да се задоволи вкуса на масовата публика, т.е. да се „чалгаризира“ театъра, за да се докарат повече доходи.

Това беше причината, поради която не очаквах да видя нещо кой знае колко забележително, но ХаХаХа Импро Театър разбиха скептицизма ми много бързо, създавайки непринудена атмосфера и генерирайки много релаксиращ смях. Естествено, това не е Шекспир и няма да остави трайна диря в душата ви, но пък със сигурност ще ви подейства по-ефективно от психотерапия, а освен това е много по-евтино и по-полезно 🙂

HaHaHa-Impro-3

В понеделник, на 3 юни 2013 г. от 20.00 часа на сцената на Учебния драматичен театър на НАТФИЗ  ХаХаХа ИмПро театър ще закрие сезона на закрито с представлението „Ужасен филм“, в което играта с публиката ще бъде в това, че тя може да реши да „убие“ всеки герой, който не й харесва. А след като го гледате, съм сигурен, че ще се влюбите в групата и ще искате да гледате всяко следващо представление.

Нещо повече – ако идеята за импровизационния театър ви харесва, можете да се научите на това, като се запишете в импро класовете, които групата организира – както за деца, така и за възрастни. Може и да не станете професионални актьори, но със сигурност ще придобиете безценни умения, за които ще бъдете вечно благодарни и ще повярвате в техния девиз:

Всичко си е супер! 🙂

(Специални благодарности на Деси Бошнакова за снимките!)


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Смешки, Събития и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s