Най-тъпите филми за акули

филми за акули

My name is Mike Ramm and I am a sharkoholic…

Така би трябвало да започне моето признание в стил „клуба на анонимните алкохолици“. Признавам си, че както всички хора, и аз си имам своите слабости, и една от тях е, че обичам да гледам филми с чудовища и по-специално филми с акули и със змии.

Днес темата е за акулите.

Не знам откъде идва този интерес. Дали защото ме е страх от тези зъбати животни и подсъзнателно търся начин да преодолея този страх, дали пък нещо геройско вътре в мен не търси начин да открие как бих могъл да се преборя с тях, ако попадна в ситуация на заплаха за живота си? А може би е просто някаква форма на идиотско забавление, гледайки все по-изчанчени и невъзможни ситуации с акули? Така де – някои хора гледат Ал Бънди, защо пък аз да не гледам филми с акули?

Действително, сред филмите за катастрофи и чудовища има и някои добри попадения. Стивън Спилбърг започва кариерата си с филма „Челюсти“, който въпреки скромните си намерения, се превръща в истинска класика. За съжаление, хубав филм не се прави лесно, а през последните години се нароиха хиляди филми, които не само че нямат никаква оригинална идея в сценария, но са с много слаби актьори и много калпави ефекти. Абе – пълна простотия! Появиха се все по-фантастични и безсмислени идеи като акула с две глави, акула-октопод, акули, които се движат в пясъка и такива, които летят.

Днес дъщеря ми Ели ми показа една много забавна класация, наречена „Топ 40 на най-загубените филми за акули„. Авторът е положил невероятни усилия да изгледа огромно количество филми за акули, които се намират във видеотеките, и от тях е подбрал цели 40, които дават много добра представа за жанра, а някои от тях са истински „класики“ в глупостта и безумието, с които са направени. Учудващо е присъствието на големи звезди в някои от тях. Явно липсата на добри предложения ги е принудила да изберат да участват в толкова тъпи филми.

С изненада установих, че съм изгледал половината от филмите в тази класация. Признавам си, че някои от тях си ги харесвам и досега, въпреки някои глупави идеи в тях. Ако филмът е направен добре като съспенс, екшън и визуални ефекти, от него става прилично средство да си загубиш времето за час и половина. Някои, разбира се, са толкова идиотски, че не съм могъл да се прежаля да ги гледам.

Компилацията, която ви предлагам, е наистина много забавна и показва филмите от такъв ъгъл, че започнах да се питам дали ми няма нещо на мозъка, щом гледам такива простотии. Обаче после си казах, че това е просто забавление. Някои от филмите са толкова наивни, а ефектите на други са толкова нескопосани, че се зачудих дали не е било по-добре да ги класифицират като комедии 🙂

В крайна сметка, на мен ми беше много забавно. Надявам се и вие да погледнете на тази класация на 40-те най-тъпи филми за акули от смешната й страна.

Приятно гледане!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Лични, Простотии, Филми и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s