Най-тъпите филми за акули

филми за акули

My name is Mike Ramm and I am a sharkoholic…

Така би трябвало да започне моето признание в стил „клуба на анонимните алкохолици“. Признавам си, че както всички хора, и аз си имам своите слабости, и една от тях е, че обичам да гледам филми с чудовища и по-специално филми с акули и със змии.

Днес темата е за акулите.

Не знам откъде идва този интерес. Дали защото ме е страх от тези зъбати животни и подсъзнателно търся начин да преодолея този страх, дали пък нещо геройско вътре в мен не търси начин да открие как бих могъл да се преборя с тях, ако попадна в ситуация на заплаха за живота си? А може би е просто някаква форма на идиотско забавление, гледайки все по-изчанчени и невъзможни ситуации с акули? Така де – някои хора гледат Ал Бънди, защо пък аз да не гледам филми с акули?

Действително, сред филмите за катастрофи и чудовища има и някои добри попадения. Стивън Спилбърг започва кариерата си с филма „Челюсти“, който въпреки скромните си намерения, се превръща в истинска класика. За съжаление, хубав филм не се прави лесно, а през последните години се нароиха хиляди филми, които не само че нямат никаква оригинална идея в сценария, но са с много слаби актьори и много калпави ефекти. Абе – пълна простотия! Появиха се все по-фантастични и безсмислени идеи като акула с две глави, акула-октопод, акули, които се движат в пясъка и такива, които летят.

Днес дъщеря ми Ели ми показа една много забавна класация, наречена „Топ 40 на най-загубените филми за акули„. Авторът е положил невероятни усилия да изгледа огромно количество филми за акули, които се намират във видеотеките, и от тях е подбрал цели 40, които дават много добра представа за жанра, а някои от тях са истински „класики“ в глупостта и безумието, с които са направени. Учудващо е присъствието на големи звезди в някои от тях. Явно липсата на добри предложения ги е принудила да изберат да участват в толкова тъпи филми.

С изненада установих, че съм изгледал половината от филмите в тази класация. Признавам си, че някои от тях си ги харесвам и досега, въпреки някои глупави идеи в тях. Ако филмът е направен добре като съспенс, екшън и визуални ефекти, от него става прилично средство да си загубиш времето за час и половина. Някои, разбира се, са толкова идиотски, че не съм могъл да се прежаля да ги гледам.

Компилацията, която ви предлагам, е наистина много забавна и показва филмите от такъв ъгъл, че започнах да се питам дали ми няма нещо на мозъка, щом гледам такива простотии. Обаче после си казах, че това е просто забавление. Някои от филмите са толкова наивни, а ефектите на други са толкова нескопосани, че се зачудих дали не е било по-добре да ги класифицират като комедии 🙂

В крайна сметка, на мен ми беше много забавно. Надявам се и вие да погледнете на тази класация на 40-те най-тъпи филми за акули от смешната й страна.

Приятно гледане!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Реклами
Публикувано на Лични, Простотии, Филми и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s