Петъчна притча: Препятствието между вас и щастието

Не е точно притча, а една истинска история, която научих от блога на Стийв Олсън:

Една монахиня се включила доброволно в програма за помагане на душевноболни престъпници. Когато я попитали защо се е записала, тя отговорила:

– Виждате ли тези бяла стена зад вас? Вземете един молив и нарисувайте точка на стената. Сега погледнете към стената – точката е това, което е сбъркано в тези хора, на които искам да помогна. Бялото пространство е това, което е наред в тях. Аз не търся да видя точките, затова виждам доброто в тях.

За повечето от нас, казва Стийв, проблемите ни са малки като точка на стената, а чудесните неща, които ни заобикалят, са много по-големи от самата стена. Престанете да се взирате в точката, тя ви пречи да видите стената! Не давайте на една малка точка да застане между вас и щастието!

Ако харесвате моите статии или моя стил на писане, ако това, което публикувам, ви е интересно, забавно или пък ви дразни, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се напълно безплатно за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Мъдрости и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Петъчна притча: Препятствието между вас и щастието

  1. Val каза:

    За моняхинята щастието е да помага на душевноболните.
    Това ли е щастието?… или е по-скоро способността да се фокусираш не върху ‘точките’, а върху липсата им – т.е. – нима трябва да си сляп за ‘точките’? 😉

  2. Майк Рам каза:

    Не, не трябва да си „сляп“ за черните точки – черни точки си има всеки и ако ги търсиш, ще ги намериш. Важното е в общуването с другите да търсиш доброто у тях. То е много повече от лошото.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s