Дискусия за уеб домейните – 29.06.2010

В интернет-средите много се говори за това колко е важно да си имаш собствен домейн за сайта – и като маркетинг въздействие, и като SEO ефект, – но всъщност малко хора знаят какъв домейн да си купят, откъде да го направят и какви отговорности и задължения имаме като собственици на интернет домейни.

Точно върху този въпрос искат да фокусират вниманието ни IDG и затова на 29 юни, от 11.00 ч., на сайта http://chat.idg.bg/ ще се проведе онлайн дискусия на тема „Домейните като собственост – права и отговорности“. Събитието не е насочено към технически или юридически специалисти, а цели да представи юридическите и други аспекти, свързани с притежанието на интернет домейн на прост човешки език. Дискусията ще се опита да изясни за широката публика принципите в отношенията между основните участници в пазара на домейни: регистър, регистратор и регистрант, както и най-често срещаните проблеми, свързани с правилата и изпълняването им в хода на тези отношения.

То ще се проведе с подкрепата на хостинг компания СуперХостинг.БГ, а гости ще бъдат нейните управители Методи Дреновски и Любомир Русанов, адвокат Николай Кискинов, генерален секретар на Българската асоциация за електронна търговия, Вера Пейкова, технически директор в Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън, както и Весела Кръстева, мениджър сътрудничество за България в EURid, европейския регистър на домейн имената „.eu“.

Дискусията е полезна за всички, които извършват някаква дейност в интернет и особено за блогъри, които обикновено са еднолични администратори на личния си сайт или блог, така че всеки който желае, може да се включи в онлайн дискусията напълно безплатно и да зададе своите въпроси на участниците. Единственото, което трябва да направите, е да се регистрирате на адрес http://chat.idg.bg/.

Приветствам идеята за такива събития, защото подобни теми досега винаги са били прерогатив само на тесните специалисти и не са достатъчно познати на обикновения интернет потребител. Днес вече е назряла нуждата от по-широки познания за правата и задълженията на собственика на интернет домейн и подобни начинания могат ефективно да покрият тази нужда.


Ако харесвате моите публикации и моята гледна точка, ако това, което публикувам, ви е интересно или забавно, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, абонирайте се за съдържанието на този блог чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Събития и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s