Какво е да си нинджа, когато излезеш да говориш пред публика?

Занимавам се с говорене пред хора от 5 години – от една страна като професионален лектор и консултант по управление на проекти, от друга – като лидер на Клуб „Спри и помисли“, където се събират хора, които искат да споделят своите идеи с другите. Днес имам самочувствието, че съм добър в говоренето, даже някои хора смятат, че трудно могат да ме накарат да млъкна, но някога съвсем не беше така. Бях срамежлив, стоях с наведена глава, говорех тихо и ужасно много се притеснявах, че ще кажа някоя глупост и после всички ще ми се присмиват.

Моята история е само поредния пример, че човек не се ражда талантлив – талантът се отглежда и развива, за да разцъфне в целия си блясък един ден. Това, че днес не можете нещо, съвсем не означава, че сте неспособни и че никога няма да се научите – нужни са много воля и постоянство, но накрая ще постигнете целта, която сте си набелязали.

У нас напоследък постоянно се провеждат конференции, семинари и всякакви други събития, в които едни умни хора ни говорят някакви полезни неща, но не винаги тези хора са толкова добри в изнасянето на своето послание и не винаги то успява да докосне сърцата ни и да ни накара да се впуснем в конкретно действие веднага. Много често лекторите на подобни събития говорят скучно, неясно и тяхното послание остава напълно неразбрано.

От доста време ми се щеше да има някаква събитие, където да се говори за умението за говорене пред публика, за изнасяне на ефективни и атрактивни презентации, да се създаде една школа за качествено обучение на лектори, така че като отидем друг път на публично събитие, да останем възхитени от уменията на презентаторите да ни въздействат. Е, дочакахме го!

На 20.09.2012 в Хотел Експо в София ще се проведе семинара NinjaPresenter, посветен на изкуството на презентирането. На него четирима майстори-нинджи ще споделят своя опит и ще ни разкрият тънкостите на ефективната презентация, така че не само да можем да говорим по-добре и по-смело, когато самите ние застанем на сцената, но и да можем да разпознаваме и оценяваме правилно добрия лектор, за да можем в бъдеще да присъстваме на все по-добри семинари, в които лекторите са истински майстори на презентационното изкуство.

Познавам лично четиримата лектори – Петър Шарков, Стив Кайл, Николай Михайлов и Любомир Стоянов – и мога да гарантирам, че семинарът ще бъде изключително полезно и забавно преживяване. Освен лекциите, на семинара ще има и практически работилници, където ще можем да упражним на практика някои техники за организиране и представяне на идеите си и за изявяване пред публика.

Регистрирайте се още сега и ви обещавам, че ще получите невероятно преживяване, което ще промени драстично вашия начин на общуване с другите. Нещо повече, използвайте промоционалния код NINJA-MR и ще получите 15% отстъпка от цената на билета! Сега е моментът – действайте! 🙂

Разбира се, семинарът има и някои недостатъци на пръв поглед. Първо, лекциите са доста дълги и това може да досади на някои хора и второ – мен ме няма сред лекторите. Но това са дребни детайли според мен и лесно могат да бъдат простени, като се има предвид факта, че това е първото събитие от такъв характер. Затова е важно да го подкрепим, участвайки в него и да дадем своята обратна връзка. Убеден съм, че организаторите ще се вслушат в нашето мнение и при следващите издания ще бъде все по-добро и по-полезно.

Може да си измислите много причини да не присъствате на NinjaPresenter, но истината е, че днес уменията за общуване са по-важни от всичко друго. Не се заблуждавайте – точно от този семинар имаме нужда всички. Аз вярвам в това, затова ще бъда тям. Не го пропускайте и вие!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Публикувано на Събития и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Какво е да си нинджа, когато излезеш да говориш пред публика?

 1. Майк Рам каза:

  Важно! Семинарът NinjaPresenter се отлага за наесен. Повече информация можете да прочетете тук: http://ninjapresenter.com/1696/operacia-prati-senseite-na-maldivite/. Когато бъде насрочена нова дата, ще ви информирам своевременно.

 2. Графът каза:

  Много ми се иска този въпрос да бъде с много по-широк обхват.
  В умението да говориш увлекателно („реди ги като маниста” хвалил народът някога) има невидима, но много съществена част: комуникацията с аудиторията. Не по-малко майсторство трябва да усещаш как реагират (не винаги изявено!) на думите ти.
  Всъщност, защо основите не се учат в училище?

 3. Майк Рам каза:

  Графе, опасявам се, че отговорът е: защото няма кой да го преподава. А може би има и други, по-лоши отговори…

 4. Майк Рам каза:

  Новата дата на семинара е 20.09.2012. Официално! Ще се видим там!

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s