„New Marketing Masterclass“ с Дейвид Миърман Скот – 8.11.2012, София

Дейвид Мърман Скот (David Meerman Scott) е маркетинг специалист от световна величина. Автор е на няколко книги, сред които „Новите правила на маркетинга и ПР“, издадена на български от РОЙ Комюникейшън. На 08.11.2012 г. ще имаме удоволствието да го видим в България по покана на Web and Events на целодневен семинар по маркетинг.

Семинарът го наричат New Marketing Masterclass, защото ще бъде изключително практически ориентиран и ще разкрие онези умения, които трябва да притежава един истински майстор в областта на маркетинга. Темите, които ще бъдат засегнати на семинара, включват:

 • Маркетингът преди уеб
 • Правилата на уеб маркетинга
 • Видове клиенти и достигане директно до тях
 • Създаване на маркетинг съдържание за вашите клиенти
 • Бизнес блог
 • Онлайн видео
 • Социални мрежи – Twitter, Facebook и други
 • SEM – Маркетинг за търсещи машини
 • Разработване на онлайн маркетинг стратегия

Скот е последовател на Сет Годин – моя личен гуру в маркетинга и онлайн общуването – и споделя неговите идеи за маркетинг на позволението. В едно интервю казва, че „хората обичат да се забавляват и да участва в нещо значимо“, което е един добър начин да ги мотивираш да бъдат активни.

Ето още няколко съвета от Дейвид М. Скот, които намирам за полезни и които все още рядко виждам приложени на практика от родните маркетинг специалисти:

 • Забрави професионалния жаргон. Започни от проблемите и нуждите на своите купувачи.
 • Отучи се от извъртането на фактите. Помни, че хората желаят истина и прозрачност.
 • Отучи се от прекъсването на хората с „послания“. Вместо това публикувай онлайн съдържание, което те искат да разгледат.
 • Отучи се от егоцентризма и опитите да накараш хората да се приемат твоите условия. Вместо това създавай онлайн съдържание, насочено към проблемите на купувачите.
 • Забрави за идеята, че задължително трябва да купуваш достъп. Вместо това създай нещо, което да се превърне в световен хит (World Wide Rave), така че милиони хора да разказват твоята история вместо теб.

Смятам, че семинарът ще бъде изключително полезен за всички, които общуват професионално в Мрежата, за всички, които създават имиджа на някаква марка и за всички, които се опитват да продават своите продукти и услуги. Вижте пълната програма на семинара и се регистрирайте за участие, докато все още има места! Събитието ще се проведе в Рейнбоу Плаза в София на 08.12.2012 г.

За да се запознаете по-добре с идеите на Дейвид Миърман Скот, можете да прочетете есенцията на неговите идеи в безплатната е-книжка „Новите правила на маркетинга и ПР“ или да си купите пълния вариант на книгата на хартия. Но все пак, истински полезното обучение ще бъде на семинара, така че бъдете настоятелни пред шефовете си да ви купят билет за него!


Ако харесвате публикациите в този блог, ако неговото съдържание ви е интересно или забавно, за да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно, абонирайте се за съдържанието на блога чрез RSS фийд или по имейл.

Advertisements
Публикувано на Събития и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Споделете вашето мнение!

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s